Бар Академия е верига от професионални тренинг центрове, с школи в градовете ПЛЕВЕН, ВАРНА, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, РУСЕ, ВРАЦА, както и най-новите два тренинг център от веригата школи – БАНСКО и ГАБРОВО!

BAR GROUP

Предстои да бъдат открити още школи в други региони на България.

Основателите на Бар Академия са членове с най-висок ранг в Българската Асоциация на Барманите (БАБ). Естественото продължение на идеите и целите на БАБ бе създаването на школи, които да откриват и обучават качествен персонал. Част от управата на БАБ, в лицето на президента г-н Пенчо Пенчев, вице-президента г-н Иван Филипов и член на борда г-н Тихомир Стаменов, поставиха основите на концепцията Бар Академия. Техни последователи и преподаватели във всички региони са избрани членове на борда на Асоциацията с доказани професионални качества и авторитет. Член на БАБ и последовател на идеологията на Бар Академия е и двукратния световен шампион г-н Васил Колев, а президента г-н Пенчо Пенчев все още държи рекорда на Гинес за най-много коктейли, предлагани в бар в света.

slide-1-638

КУРСОВЕ ЗА БАРМАНИ ПО МЕЖДУНАРОДНАТА ПРОГРАМА НА IBA

Бар Академия организира професионални курсове по няколко специалности и нива по програмите на Международната Асоциация на Барманите (IBA – International Bartenders Association), както и допълнителни курсове според квалификационните умения. За повече информация за курсове за „БАРМАН“ натиснете тук. За курсове за „БАР МЕНИДЖЪР“натиснете тук. За курсове за „СЕРВИТЬОР“, моля натиснете тук.
Като допълнение към разширената програма, освен теория и практика в кабинетите на „Бар Академия България” се провеждат и допълнителни практики /дневна и нощна/ в топ – заведения в градовете Плевен, В.Търново, Русе и Враца. Тези часове са извън учебната програма и са с цел повишаване на уменията в реална работна обстановка.
Сертификатът е валиден за над 60 страни на 5-те континента, членове на Международната Асоциация и се издава на английски език, като при кандидатстване за работа в чужбина НЕ се налага лицензиран превод. Документът се издава от централата на IBA намираща се в Сингапур.Бар Академия България има квота от голяма компания за набиране на кадри за туристически обекти в Европа и други континенти – Slava 7. Успешно завършилите курсовете ни имат ексклузивно право да се явят на интервюта за работа за обявените обекти.

Untitled-5
 БАР АКАДЕМИЯ ПРИТЕЖАВА ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ от НАПОО 
лиценз
БАР АКАДЕМИЯ с радост Ви съобщава, че от 31.07.2013 вече сме лицензирани като център за професионално обучение от НАПОО (Национална агенция за професионално образование и обучение). Освен дипломата от Международната Асоциация на Барманите, която е валидна в над 60 страни членки на нея, нашите ученици вече могат да бъдат сигурни, че завършеният курс при нас е лицензиран в България.
Нашата учебна програма е проектирана, според световните стандарти и цели да максимизира потенциала ви чрез практически и теоретически занятия в реална обстановка, симулираща професионален коктейл-бар.
Освен частните курсове, Бар Академия подпомага обучението на учениците от Професионалните Гимназии по Туризъм и Обществено хранене, като им предоставя възможността да придобият базовите бармански умения напълно безплатно. Повече подробности за програмататук.
kurs za barman------bar-academy-bulgaria-26
kurs za barman-  ---bar-academy-8
Идеята за създаването на школите Бар Академия се роди след дългогодишна работа и наблюдение над барманската професия в България, както и от развитието през последните години на туристическия и развлекателния бизнес, свързан с обектите за хранене, забавление и отдих.
Вложихме много усилия в създаването на перфектния микс от техника, знания, вкус, обслужване и щипка креативност, с помощта на които нашите бармани оправдават висотата на нарастващите изисквания и тенденции в сферата.
Независимо дали търсите нова кариера, почасова или сезонна работа или мечтаете да се превърнете в маестро зад бара, Бар Академия е първата и основна крачка по вашия път!
Придобийте умението, което се търси винаги и отваря врати навсякъде по света! 
-----2
----

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене