Детски празник под надслов „Училище за магия и вълшебство Хогуортс“

На 7 февруари от 10.30ч. в Читалнята на Детски отдел се проведе Детски празник под надслов „Училище за магия и вълшебство Хогуортс“ по повод Нощта на книгите за Хари Потър, която ще бъде отбелязана в много страни на 7 февруари 2019 г.

Нощта на книгите за Хари Потър се отбелязва от 2015 г. в цял свят, включително и България, като целта на събитието е феновете да отпразнуват любовта си към поредицата на  Дж. К. Роулинг и да предадат магията на четенето на нови читатели. Всяка година темата на празника е различна. За 2019 г. е определена темата „Училище за магия и вълшебство Хогуортс“.

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и   ученици от  IV клас на II ОУ „Д. Благоев“ с ръководител г-жа Десислава Стоилова. За тържеството децата  се маскираха като герои от книгите за Хари Потър. Имахме момче Хари Потър, малки магьосници и вещици.

Оформихме четири къта за домовете на училище Хогуортс – Грифиндорф, Хапълхаф, Слидерин и Рейвънклоу. Направихме разпределителна церемония с шапка, стол и листчета. Прочетохме магьосническото приветствие за празненството ни по повод  „Нощта на книгите за Хари Потър“.

Група деца представиха любими откъси от книгите за Хари Потър: от книгата „Хари Потър и Философският камък“ – „Добре дошли в „Хогуортс“  и „Куидич“ и от книгата „Хари Потър и Стаята на тайните“ – „Кабинетът на Дъмбълдор“.

Направихме художествено ателие. В него децата по домове  оцветиха гербовете на домовете,  направиха дизайн на чорапите на Доби и решиха решетката – „Намерете думата в „Хогуортс“. Група ученици прочетоха репликите на професорите, останалите ги отгатваха. Продължихме с големия магически куиз.

На финала на празника  раздадохме сертификати за участие на децата и ги почерпихме с лакомства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене