Oпасност от падащи камъни в Кресненското дефиле и в района на прохода Предел

Повишена опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле и в района на Предел, съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград. През изминалата нощ обстановката по пътищата е била спокойна и няма регистрирани тежки пътни инциденти. Не е имало сигнали ѝ за паднали камъни, които да са затруднявали трафика по републиканската пътна мрежа. На места пътните настилки са частично мокри и хлъзгави, информира „Фокус“.

Oпасност от падащи камъни в Кресненското дефиле и в района на прохода Предел

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79. Натоварен трафик се наблюдава ѝ по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.

Ще бъде въведено ограничение от 9 часа до 18 часа като движението ще се осъществява в една лента в участъка от пътен възел „Кочериново” до пътен възел „Благоевград” при км 87+500 поради извършване на кратковременни ремонтни работи.

Движението се пропуска последователно във външна активната и в изпреварващата лента първо в посока Благоевград, а след това в посока София. Временно е ограничено и движението за МПС над 12 т. по път III-108 АМ Струма – село Рибник поради аварийни ремонтни дейности. От Областно пътно управление отправят апел към водачите на МПС да шофират разумно и да спазват правилата за движение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене