Със 100%- во финансиране по програма “ФАР“ в размер на 204 000 евро ,започва цялостно обновяване на вътрешното отделение на МБАЛ”Иван Скендеров „в Гоце Делчев

Цялостно обновяване на  отделението за вътрешни болести  в болницата „Иван Скендеров“ ще бъде извършено със средства от програма ФАР „Трансгранично сътрудничество“. Общата сума по  на проекта е 204 000 евро  с които ще  бъдат подменени изцяло санитарните помещения и ВиК инсталацията.

„Проектът предвижда цялостно обновление на вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“. Той включва и изграждане на соларни батерии за производство на ток за нуждите на болницата“, потвърди  кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Идеята за фотоволтаичната система, която ще намали разходите за електричество на лечебното заведение бе заложена в оздравителната програма на директора на здравното заведение д-р Мария Радойкова която  бе приета преди няколко месеца от ОБС Гоце Делчев , на  последното си заседание съветниците приеха и план-сметката за приходите и разходите на МБАЛ „Иван Скендеров“ за 2019 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене