Георги Динев – Народен представител от 44-то Народно събрание: Нека не забравяме мъчениците, заради които днес можем да говорим свободно и да бъдем заедно, и никога да не допуснем този режим да се върне в България

На 1-и февруари си спомняме една черна дата в българската държавност и история! На този ден през 1945 г. е избита голяма част от елита на българската нация – смъртта си посрещат регенти, депутати, офицери, министри, общественици, жертви на Първи и Втори състав на противоконституционния „народен съд“.
На днешната тъжна за нашето Отечество дата отдаваме признание и почит към жертвите на комунистическия режим в България.
Прекланяме се пред паметта на погубените регенти, царски съветници, министри от три правителства, депутати от XXV-тото Народно събрание, генерали и висши офицери, разстреляни в нощта на 1-ви февруари 1945 г. и пред всички загубили живота си заради принадлежността си към обществения, културния и военния елит на Царство България. Много от близките на подсъдимите са изселени преди или по време на процеса. Политическият терор в България продължава, а враговете на партията биват въдворявани в концлагери почти до самия края на режима през 1989 г.
Нека не забравяме мъчениците, заради които днес можем да говорим свободно и да бъдем заедно, и никога да не допуснем този режим да се върне в България.
Поклон пред паметта на безбройните жертвите на комунистическия режим в България!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене