Тоци излезе от затвора, но след часове се върна, за да прибере любимото си куче

Тоци

Осъденият на 4 години затвор за участие в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, дупничанин Апостол Чакалов-Тоци излезе на свобода. Във вторник сутринта той си е взел довиждане със съкилийниците си и с ръководството на общежитието в Самораново. Тоци бе затвора само 2 години, тъй като му бяха приспаднати от присъдата година и 6 месеца, които е лежал в следствения арест. Той излиза 6 месеца по-рано, тъй като, докато беше в затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, работеше.

Както „Струма“ писа, първоначално Тоци беше назначен като пазач на портала в затворническото общежитие. След това работеше в автомивка, намираща се точно срещу входа на общежитието. Преди около 1 година Тоци бе избран за „кмет” на затворническото общежитие от съкилийниците си, като зае поста от кюстендилския адвокат Валери Ненов. Напоследък Апостол Чакалов съвместяваше кметската дейност с отглеждането на кучета-пазачи.

На входа на затворническото общежитие в с. Самораново го е чакала приятелката му, с която живеят на семейни начала от няколко години. Заедно с нея отишли в затвора в Бобов дол, откъдето Апостол Чакалов си е получил документите, че е излежал присъдата си. Вчера той се върнал в затворническото общежитие, за да прибере едно от кучетата, за които се грижеше, докато е зад решетките. Едно от тях му станало любимец и Тоци решил да го вземе и да го отглежда вкъщи.

Аверът му Владимир Ангелов-Стъклето, който също излежава присъда за участие в организира престъпна група по същото дело, ще излезе на свобода в края на този месец. Стъклето излиза по-късно от затвора, тъй като бе хванат с мобилен телефон в момент на разговор, което му костваше 7 дни карцер, лишаване известно време от работа и от затворнически отпуск.

Източник: вестник Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене