Над 4 хиляди дупничани с по-нисък данък МПС, онлайн можете да изчислите колко дължите за автомобила си

Над 4 хиляди собственици на автомобили в община Дупница ще се възползват от новите изменения в Закона и ще плащат по-нисък данък, обявиха от пресцентъра на администрацията. „От направената справка се оказва, че е доста сериозен броя на хората, които ще се възползват от по-ниските налози. Между 30 и 40% ще намалее данъка за тези собственици на МПС-та. От 2013 година Дупница е с най-ниските ставки в България и ги запазихме отново. Както обявихме в края на миналата година, вече качихме калкулатор, който да бъде в улеснение на собствениците на автомобили, за да изчислят данъка си“, обясни зам.кметът на Община Дупница по финансовите въпроси Олга Китанова.

Калкулаторът е качен на dupnitsa.bg, като данните за колата, които трябва да се нанесат са вписани в документите за автомобила – в малкия талон (за по-новите МПС) или в големия талон (за МПС, регистрирани по-отдавна). Въвежда се годината на първа регистрация, по която се изчислява възрастта на колата, мощността на автомобила в киловати и екологичният стандарт на колата.

Достъпна е отново и базата данни за дължимите местни данъци и такси, където се дава възможност онлайн за проверка на задълженията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене