Още 5 блока с подобрени условия за живот в Разлог

Днес в залата на Общински съвет на град Разлог се проведе заключителна конференция по повод приключване на проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група”(СС „Розовия блок“ – ул. „Изворите“ 99, СС „Блок Александър Стамболийски“ – ул. „Александър Стамболийски“ 86, СС „Военния Блок“ – ул. „Цар Иван Асен II бл. 2“, СС „Мехомия“ – ул. „Иконом Никола Ангелов бл. 1“, СС „Надежда блок 4“ – ул. „Иконом Никола Ангелов бл. 4″)”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0118-C02.

Величка Благоева, живуща в блок на улица „Александър Стамболийски“, коментира, че разходите й за отопление са спаднали с 50% по време на настоящия отоплителен сезон. Представителите на обновените блокове изразиха своята благодарност и задоволство от извършените строително-ремонтни дейности.

По проекта са обновени 5 блока, като са изпълнени строително-монтажни работи, включващи цяло топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение. Проектът пряко подобрява условията за живот на 242-ма души. Очакванията са по време на настоящия зимен сезон те да намалят разходите за енергия в своите апартаменти.

Общата стойност на реализирания проект е 1 266 942.49 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 1 076 901.12 лева, националното съфинансиране е 190 041.37 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене