Дупнишки стоматолог излъга, че приютява бедстващи в снега клошари, като качи във Фейсбук снимка с баща си!

Дупнишкият стоматолог д-р Дечев излъга съгражданите си, че приютява в уютния си и добре подреден дом бедстващи клошари, а като за доказателство за тази „благотворителност“ публикува на страницата си във Фейсбук снимка с…. баща си.

Историята започна с голямата и доста агресивна активност от страна на д-р Дечев за рушаща се в съседния му имот къща, в която според неговите думи се навъртат бездомни клошари, които бедстват в студа. Той пусна и видео но само на къщата и от терасата на дома си. След това пое ангажимент една нощ да остане да преспи при клошарите като знак на съпричастност към тежката им участ. Дори призова и местните медии, политици и управа да го последват. Само че… в уречения час вместо да публикува снимка от мястото на събитието, д-р Дечев пусна на страницата си снимка от уютния си хол, от която се вижда как играе партия шах с възрастен мъж. На въпрос на човек от екипа ни защо все още не е при клошарите, д-р Дечев отговори, че в рушащата се къща е открил само човека, когото виждаме на снимката, останалите не били там.
Публикуваме снимка като доказателство, че човекът на снимката е бащата на д-р Дечев, пак от страницата на д-р Дечев във Фейсбук. На нея се вижда отново същия човек от снимката пред същата табла за шах, а под нея д-р Дечев обяснява, че това е баща му, който играе партия шах с внучката си. Ние изрязахме снимката, за да не се вижда дъщерята на д-р Дечев, която в случая няма никаква вина за действията на баща си.

Крум Дечев: Табла купена 1978 от баща ми,когато аз съм роден с добавени към нея шахматни фигури от дядо ми Крум.Последно бях играл на нея преди 15 години с дядо ми.Днес в 2018 година дъщеря ми Симона играе шах в нас с дядо и Иван.
Интересно нещо е живота.
Как някои неща ни обединяват,но могат и да ни разделят!
Ден по-късно човек от екипа ни бе приготвил и дрехи и топла храна, пак по призива на д-р Дечев. Той дори бе помолил да бъдат занесени в в къщата и дамски превръзки, защото част от обитателките имали нужда от тях. След като се свърза с него по телефона по негово изрично настояване, човекът от екипа ни му зададе няколко въпроса за това колко хора живеят там, от какво точно имат нужда, за да се допълни комплектът с най-необходимото отговорът от страна на д-р Дечев бе един и същ: „Не знам!“

От което ние си правим извода, че той дори не е отишъл, за да види какви хора живеят там, кои стаи обитават и въобще, какво се случва с тях. У нас се породиха и съмнения, че призивите на д-р Дечев да се вземат мерки са с една-единствена цел- да не да пострада и неговият дом в случай, че къщата се разпадне или пък запали.

Както и да е, днес д-р Дечев обяви, че с негов приятел, който е кинорежисьор, е направил документален филм за бедстващите в съседната къща клошари. И ни призова да го публикуваме, иначе в противен случай щял да даде филма на националните медии. Ние обаче поставихме условие на д-р Дечев, а именно: Да докаже своята социална ангажираност, като извърши безплатни профилактични прегледи на деца от произволно избрана от него детска градина. И да призове свои колеги да направят същото, като включат и социално-слаби дупничани. Д-р Дечев много скоро след това ни писа, че вече е уговорил всичко с директора на детска градина „Калина“ Райна Хаджийска. Да се надяваме, че д-р Дечев наистина ще изпълни обещанието си и няма да публикува например снимка на дъщеря си, докато извършва „безплатен“ профилактичен преглед.

Очакваме отговор от страна на д-р Дечев, а въпросът ни е: „Д-р Дечев, защо излъгахте съгражданите си?“

Костадин Марков

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене