Факт около, който се шушука в Петричко! Много бързо екстрадираха в О. Атанасов от с. Тополница!

Закаран е в Солун, ще лежи за бягството от затвора, ще доизлежи присъда за наркотрафик и има още няколко дела в България

Приключи сагата на петричкия Ескобар, наркотрафикантът от петричкото село Тополница, Огнян Атанасов. Атанасов бе предаден на гръцките власти, които го търсят от години. Конвоиран с 4 полицейски автомобила два гръцки и два български, в арестантски микробус, Тополнишкият бе предаден на гърците през граничния пункт Промахон часове след ареста му миналата седмица.

На пункта е бил свален от арестантския микробус, изглеждал много зле, разказаха свидетели. Взет е от гърците и ще бъде настанен в затвор в Солун, където да излежи остатъка от 18-годишната си присъда за трафик на наркотици в Гърция и нова присъда за бягство от затвора. Смущаващо бързо този път Ескобар бе предаден на гръцките власти, които с години не успяваха да постигнат екстрадирането му.

Предаването му се случи на другия ден сред ареста му в с. Тополница. Какво ще стане с делата, които Атанасов има на територията на България е неясно засега.

Припомняме, че той бе арестуван в четвъртък миналата седмица след мащабна акция на две полицейски дирекции Благоевград и Хасково, които разбиха канал за трафик на наркотици от Турция за вътрешността на България и реекспорт в Гърция. Оказа се, че вечно болният Атанасов е дърпал конците на този канал, заедно с 5-има помагачи от село Тополница, известно като меката на дрогата в България.

В Хасково бе открито депо за дрога, където бяха намерени 45 килограма хероин, а срещу къщата на Атанасов в Тополница 13 килограма амфетамини. Ударът на криминалистите бе за над 5. 5 млн. лв. Този път Атанасов не успя да се измъкне с неговите хватки, прилагани при делата му в България. Тук той бе обявен за невменяем, за психично болен и така си седеше в Тополница необезпокояван до миналата седмица. От около година криминалистите удрят разни дилъри в петричкото село, но Атанасов се измъкваше винаги „сух“.

Припомняме, че на едно от делата му в Окръжен съд Благоевград той не приличаше на себе си, много отслабнал, Атанасов наистина изглеждаше болен. Според негови близки имал панически атаки, отключени след престоя му в гръцкия затвор, където бил подлаган на всякакви инквизиции, за които преди години Атанасов разказа пред наш репортер.

Няма измъкване този път Атанасов и от присъда за наркотрафик по канала с 45-те килограма хероин, така, че и да го върнат някой ден гърците, той ще трябва да лежи в затвора в България.

В селото Тополница коментират, че това вече му е края на Атанасов и, че скоро той няма да излезе на свобода, независимо от многократните му успешни ходове в тази посока. Не може да отречем и фактът, че Атанасов наистина има вид на тежко болен човек, така, че съдбата му е неясна. Иначе помагачите му, които бяха задържани при мегаоперацията миналата седмица са на свобода, но с повдигнати обвинения за съучастие в канала.. /struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене