Училището в гоцеделчевското село Корница е едно от 33-те в България с одобрен проект за участие в конкурса “Ученици в действие“

ОУ „Св.Паисй Хилендарски“ в гоцеделчевското село Корица  официално вече е  едно от 33-те училища в България с одобрено проектно предложение за участие в конкурса “Ученици в действие“, организиран от Център за приобщаващо образование.

Конкурсът „Ученици в действие“ е част от популяризирането на програмата „С поглед в бъдещето – Училището има смисъл“. Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

Конкурсът е предназначен за ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, които осъществят проект за подобряване на средата или общностния дух в училище като се превърнат в „ученици в действие“. За целта трябва да намерят запалени възрастни, които искат да подкрепят тяхната идея.

Проектното  предложение на учениците от Корница  е озаглавено-„Всичко българско и родно любя, тача и милея“,а идеята, която ги обедини бе създаването на кътче в училището, където да се съхрани и продължи нашенското- българското.

Това ще представлява  малко културно средище, където родителите, баби и дядовци ще бъдат винаги добре дошли да разкажат на своите внуци и правнуци от училището за „онова славно време“, да покажат своите пъстри носии и шевици и начина, по които са ги изработвали, да  приготвят своите дълго пазени и предавани от майка на дъщеря рецепти на вкусни гозби, да излеят своята душа и да споделят с децата песните, танците, занаятите и всичко онова, което ги обединява и ги прави БЪЛГАРИ!

По време на пролетната ваканция жури ще разгледа идеите и ще отличи тези, които са се случили в най-голяма пълнота и с ефект върху училището и пет от тях ще бъдат отличени и наградени, съобщиха от инициативното школо в село Корница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене