СРАМНО И ЖАЛКО! Защо главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяснява за смъртта на детето в Болницата на Благоевград? Къде се спотайва Огнян Митев?

Тежък грип, пневмония, възпаление на дихателните пътища, скоротечна вирусна инфекция с летален изход, това е причината за нелепата трагедия със смъртта на 5- годишното момченце в Благоевград, за което Топ Преса съобщи снощи.

Детето издъхна вчера сутринта в реанимация на МБАЛ Благоевград и потресе областния център. Изключително бързо се развила инфекцията при детето, което е постъпило в болница в неделя следобед с висока температура. Престояло е в отделението няколко часа, след което лекарите видели, че състоянието му не се овладява, не се подава на приложеното лечение и незабавно е преместено в реанимация, където състоянието се влошавало много бързо. Интубирано е, но без резултат. Момченцето издъхнало.

„Направено е всичко необходимо, бърза и точна е била реакцията и на медиците в детско отделение и на реаниматорите, но при децата възпалителните процеси протичат много бързо, получило се е нещо като „инфаркт“при възрастните“, коментираха лекари, които са запознати със случая на детенцето. Малкият посещавал детска градина в Благоевград, майките на децата от тази детска градина са ужасени от случилото се, искат изолиране на болни дечица и проверка от РЗИ. В предаването  „Тази сутрин” по bTV главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, заяви че няма данни да е имало забавяне на реакция от страна на родителите. То първоначално е било прието в детското отделение на болницата в Благоевград.

„Нямаме съмнения, тъй като и клиничната картина – начинът на протичане, и пробата, която е направена – изследването за грип също е положително, така че можем да приемем като основна причина грипната инфекция. Няма други съпътстващи заболявания, това си е чиста грипна инфекция с много бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното усложнение на грипа”, коментира здравният инспектор. Лекарите съветват при най -малкото неразположение и грипоподобни симптоми търсете лекарска помощ. Грипът не се повлиява от домашни средства и лечение. Бъдете внимателни.

Топ Преса обаче пита директорът на Болницата в Благоевград, доктор Огнян Митев – къде сте уважаеми господин диеректор? На празници и на пити сте прев пред камерите на медиите, ами когато едно семейство е почернено от такъв драстичен случай вие се спотайвате в кабинета си и чакате да отмине бурята! Срамно е! Защо главният здравен инспектор трябва да излиза да обяснява? Къде е директора? Ужасяващо е 21 век в България в благоевградската болница да умират деца от грип. Ужасяващо е и е непростимо! Време е за поемане на отговорност!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене