Януари се предава: дъжд и меко време в следващите 7 дни

Днес ни очаква пореден януарски ден с меко време. Облачността ще бъде променлива, но предимно средна  и  висока. Температурите ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Довечера облачността ще се увеличи и през нощта ще бъде облачно.  Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните от 5 до 10 градуса. Ще бъде облачно, на места в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд, а в планините – слаб сняг. В източните райони и планините ще духа слаб вятър от юг и югозапад.

През нощта срещу неделя слаб дъжд ще превали в южните  и югоизточни райони, а слаб сняг е възможен в най-крайните северозападни райони. Минималните температури в неделя ще са от минус 1 до 5, а дневните – от 3 на северозапад до 11 в югоизточните райони.

В източната част на страната и планините на Южна България ще духа слаб вятър от юг, а в западната половина на Дунавската равнина – от североизток. През деня ще бъде облачно, с превалявания от предимно слаб дъжд.

В планините през двата почивни дни времето ще предостави добри условия за ски. Температурите на 1200 метра надморска височина утре ще бъдат около нулата, а в неделя – до 1-2 градуса над нея. В планините на Южна и Източна България ще мъде още малко по-меко. Ще бъде предимно облачно, като слаби превалявания от сняг, в ниските части – от дъжд, са възможни в неделния ден в Западна и Централна Стара планина и Рило-Родопската област. Почти тихо или със слаб вятър от юг.

В понеделник ще бъде почти без валежи, с минимални температури от нула до 4 и дневни от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

Във вторник за кратко от североизток ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще бъде значителна, но преваляванията ще бъдат слаби и на отделни места – предимно слаб дъжд на юг и съвсем слаб сняг или дъжд на север. Минималните температури ще са от около минус 2 до плюс 3 а дневните от 3 до 8 градуса.

В сряда, според предварителните прогнози, температурите отново чувствително ще се повишат.

Минималните ще са от нула до 4 градуса, а дневните – в широк интервал от 4,5 градуса на северозапад до 13, 14 на изток и  северно от планините. Вятъреът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен и силен, като северно от планините не са изключени и фьонови ефекти и бурни пориви на вятъра. Все пак до този процес има 5-6 дни и подробностите по тези параметри ще доуточняваме в следващите дни. Следете прогнозите ни.

Според прогнозите на моделите, които подлежат на доуточнение с наближаването на този период – втората половина на следващата седмица, времето в по-голямата част на страната ще бъде доста по-топло от обичайното за януари, с близки до мартенските температури. По-ниски температури са възможни в някои дни в северозападните части на страната.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене