Прекрасните инициативи на Трето ОУ продължават и през тази учебна седмица

„С топъл билков чай в ръка, гледайки красивия зимен пейзаж отвън… с приятели – атмосфера на уют и разбирателство“ – с тези думи може да се опише настроението на учениците в Трето ОУ през най-мразовития седмичен ден в Гоце Делчев.

„Инициативата за предоставяне на напълно безплатен билков чай на учениците от Трето ОУ вече се  превърна в традиция“ – коментират учителите.

През последните две години в училището бе организиран т.нар. „Ден на чая“, в който всеки ученик, учител и родител можеше да получи безплатен билков чай. Заедно с това бе предоставяна информация за билките, ползата от употребата на екологичночисти продукти.

Целта на инициативата е всички ученици да намалят поне за ден консумацията на вредни за човешкия организъм напитки, съдържащи изключително високи нива на захар и да открият ползите от консумацията на такива, които помагат на организма, а не му вредят.

Безплатната напитка бе осигурена от фирмата, която се грижи за изхранването на учениците в Трето ОУ, за което всички са много благодарни. Разбира се, медицинският специалист в училището, бе човекът, който контролираше приготвянето й, спазвайки всички изисквания за здравословно приготвяне на напитка, намясто.

„Зимна приказка отвън, добро настроение и топлина в сърцата, придружени със здравословна напитка“ – това е само един от приказните дни в Трето ОУ.

По същото време, учениците от VII Б клас, предадоха събраните пластмасови капачки, който съвсем отговорно събираха по повод благотворителна кампания, и който продължават да събират.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене