Адвокат Здравко Гоцевски е бил здраво подпийнал, когато предприел последното си нощно къпане, според съдебните лекари

адвоката от Банско

“Няма убийство, няма насилие. Адвокат Здравко Гоцевски, който изплува мъртъв от язовир “Белизмата”, е починал от удавяне”, съобщиха благоевградските патоанатоми. Резултатите от аутопсията показват пълната несъстоятелност на добилата публичност версия, че адвокатът от Банско е пребит до смърт и хвърлен в язовира. Трупът беше открит на повърхността на водоема на 2 юни, десет дни след като започна издирването на Гоцевски от полицията.

Родителите на адвоката, които също живеят в Банско, го видели за последен път жив на 23 май. Същия следобед синът им тръгнал заедно с трима приятели към вилата си край язовир “Белизмата”. Там той стопанисвал малък ресторант. Групата си направила купон с обилно пийване и хапване. Към 22 часа вечерта купонът се разтурил, приятелите на Гоцевски си тръгнали и го поканили да се прибере с тях. Той обаче настоял да преспи на вилата си. На сутринта от персонала на ресторанта му го потърсили за закуска, но заварили стаята му празна. Леглото било оправено, а дрехите, обувките и мобилният телефон си били на местата.

Хората се притеснили и звъннали на майката на адвоката – Елена. Жената не знаела нищо за сина си и веднага подала сигнал в полицията за изчезването му.

Още в първия ден полицията обходи района край язовира. Планински спасители и кучета следотърсачи се включиха в акцията. Разпитани бяха и всички близки на адвокат Гоцевски, които са го виждали в последния му ден. Някои от тях били подложени на детектор на лъжата. Полицаите подробно изучили навиците на изчезналия. Така стигнали до заключението, че вероятно адвокатът се е удавил или нарочно е посегнал на живота си.

Гоцевски изглеждал напоследък депресиран, но не отварял дума за самоубийство. Напротив – правел планове да строи параклис край вилата си. Близките му разказали, че бил нещастен, защото нямал приятелка. Имал два неуспешни брака и две деца, но се чувствал тъжен и самотен. Загърбил дори работата си в кантората.

Изчезването му отприщи слухове за отвличане и убийство. Криминалисти не изключваха такава хипотеза, но тя отпадна след аутопсията, пише „Труд“. Според съдебните лекари Здравко бил здраво подпийнал, когато предприел последното си нощно къпане. Вероятно студената вода го е лишила от сили.

Гоцевски е бивш полицай от Икономическа полиция в Банско. През 2003 г. бил уволнен за недоказана злоупотреба със служебно положение. Оттогава е адвокат. Занимавал се е с имотни дела. /БЛИЦ 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене