От Бали до Мосомище: Как Джъстин последва любовта в гоцеделчевското село

С Георги се срещат в Дубай и след предложение за брак заживяват в родната къща на българина в Мосомище

Млада жена от Бали, прекарала голяма част от живота си в Дубай, иска да живее в България, в малко гоцеделчевско село, откъдето е любовта на живота ѝ Георги.

Джъстин Силвър е на 35, родена е на остров Бали. Последните години е живяла в Дубай – до тази Коледа, когато получава предложение за брак на летището в София.

Георги Цирков е на 38 и е от Мосомище. С Джъстин се срещат в Дубай, тя идва на гости в Мосомище и решава да остане тук.

„Аз не избрах България. Избрах я заради Джордж, защото той е от България. Първия път, когато го срещнах, беше случайно, в кафе в Абу Даби. Първата среща мислих, че няма да се повтори, защото той пътува от една страна в друга. Но след време, когато замина и се върна от Австралия пак при мен, аз разбрах, че това е мъжът, когото обичам, затова го избрах”, разказва Джъстин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като паднах на колене, само като я видях, веднага почнах да плача от радост. И тя започна да плаче. След като каза „Да”, сърцето ми направо хвръкна. Ако беше казала „Не”, щях да се постарая още повече някой ден да каже „Да””, категоричен е Георги.

Джъстин вижда неасфалтирана улица за пръв път в живота си, както и сняг и компот. Обича да родната лютеница, шопска салата, фасул.

Към бъдещата си свекърва тя се обръща с „мамо”. „Приемам я като моя дъщеря. Ще свикнем лека-полека”, казва Елена Циркова. „Вчера направих зелка със свинско и с кървавица и тя много я хареса”, допълва тя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма го това мислене като някои хора в България – завист, злоба, нея не я интересува този как изглежда или тя как изглежда”, обяснява Георги.

„Още от първия ден се почувствах като у дома си. Всеки, който срещна, ме поздравява. Всички са като едно семейство. Мосомище е малко село, няма кой знае какво да се прави тук, но на мен ми харесва, защото той е тук”, категорична е Джъстин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Искам пет деца. Но майка му каза, че това е лудост”, признава тя.

Халките са купени, предстои оформането на документите и подготовка за сватбата, която отново ще е в Гоцеделчевско. Дотогава Георги има ултиматум – да научи добре английски. Джъстин пък започва уроци по български език.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене