ПЪЛНО ВИДЕО! ОБНОВЕНА! 26-годишния Николай Лефтеров, улови днес богоявленския кръст в Гоце Делчев

С празнично Богослужение и Света литургия  водена лично от  Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополие Серафим, започна днес традиционното богоявленско празненство в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. На църковното свещенослужение бе извършен и тържествен водосвет на водата в която бе потопен и кръста, който по-късно бе спуснат в ледените води на река Градска. На празничната литургия присъсваха и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. кметът. Валери Сарандев и народният представител Богдан Боцев. С литийно шествие, осветеният кръст бе занесен на традиционното завирено място на реката. Около 15 смели мъже се престрашиха да се хвърлят в ледените води на реката, като най-малдият от тях бе 12-годишният Ангел Попов. Късметлията да извади кръста от мразовитата вода бе 26-годишният неврокопчанин Николай Лефтеров, който посвети успеха си на семейството и благоденствието на вярващите в Христос съграждани.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим освети и водите на река Градска, на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Гранично полицейско управление.

„Да пребърва народа ни и държавата ни във вярата, във явилият се троичен Бог, по-добро от това няма какво да пожелаем“, каза в края на тържествения ритуал митрополит Серафим и благослови и поръси със светена вода вярващите неврокопчани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене