Разследват ексграничен полицай за сексуално насилие над приятелката му

Бившият граничен полицай от Благоевград Атанас Коцев се разследва за сексуално насилие след жалба на приятелката му. 30-годишната Н.И. се е обадила на телефон 112 в сряда вечерта, че е била изнасилена в апартамента й в жк “Еленово”. Впоследствие е подала писмена жалба във Второ РУП, придружена с на стр. медицинско свидетелство от съдебен лекар. По младата жена не е имало следи от физическо насилие, въпрос на преценка е дали се касае за насилствен или нежелан полов акт между мъж и жена, които са били сексуални партньори.

Атанас Коцев живеел с приятелката си, след като се развел със съпругата си, от която има две деца. Според запознати, докато били женени, бившата му съпруга също подала жалба в полицията срещу него, че била насилвана, докато били на почивка на море. Разследващите тогава счели, че насилие няма, тъй като става въпрос за семейни отношения между съпрузи.

36-годишният граничен полицай е уволнен дисциплинарно преди повече от година от ГПУ – Благоевград след прокурорска проверка, която установила, че докато бил под пагон, се занимавал паралелно с търговия с автомобили. Той обжалва дисциплинарното си уволнение в съда. /struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене