Направо не е за вярване за какво време трябва да се готвим днес, та чак до 5 януари (СНИМКИ)

Днес атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Ще остане предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, максималните – между 3° и 8°. Такава е прогнозата на дежурния синоптик Красимир Стоев.

Над планините ще е предимно облачно, почти без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° – 7°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 7°.

На 30.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителност на деня 09:05 часа.

На 30.12.2018 луната ще изгрее в 01:03 часа и ще залезе в 13:06 часа. Осветеност на диска в 0h UT 44 %. Фаза на луната: последна четвърт.

В последния ден от тази година над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните – между 1° и 6°.

В новогодишната нощ все още на места ще превалява слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източната половина от страната и ще се усили. Температурите към полунощ ще са от минус 3° до 2°. През първия ден от Новата година ще бъде студено, без съществени валежи.

В сряда в повече райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите слабо ще се повишат.

В четвъртък ще остане ветровито. С умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува студен арктичен въздух. От югозапад ще започнат валежи от сняг, които ще обхванат по-голямата част от страната.

В петък застудяването ще продължи. Времето ще е облачно, студено и на места ще превалява сняг.

В събота валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще бъде студено с минимални температури между минус 11° и минус 6°, максимални – между минус 5° и 0°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене