С над 1 млн. лева подменят уличното осветление в Дупница

смяна на улично осветление

Най-късно краят на този месец или началото на следващия ще започне цялостната подмяна на уличното осветление на територията на град Дупница. Това се разбра днес по време на срещата на общините от страната, които спечелиха 100-процентово финансиране по този проект от фонд “Козлодуй” в Министерство на енергетиката.

От дупнишка страна в срещата участваха зам. кметът по европроектите Красимир Георгиев и главния енергетик Кирил Драганов, които уточниха подробностите с фирмата изпълнител, супервайзерите, които са надзор по изпълнението и с екип от Министерството. Проектът за Дупница е на стойност над 1 млн лева. “В момента се изготвя проектът и до 30-ина дни ще стартира подмяната на уличното осветление. Конкуренцията знаете бе изключително голяма, защото проектът е изключително значим. Няма как да не сме доволни от предстоящата му реализация, тъй като решава многогодишен проблем”, коментира Георгиев.

Всички осветителни тела в града ще бъдат подменени и монтирани нови, като управлението им ще бъде автоматизирано чрез модерен компютърен център. Освен, че веднага ще се реагира при авария на някое осветително тяло, то и разходът за ел.енерергия ще падне в порядъка между 30 и 50 процента.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене