651 хиляди лева ще са нужни на „Пирин“ за следващия сезон

фк пирин

Без баснословни премии за футболистите

Според първона­чалните разчети за сезон – 2014-2015 в „Б“ група, на „Пи­рин“ (Гоце Делчев) ще бъде нужен бю­джет в рамките на 651 хил. лв., от които сигурни са само 230 хил. лв., осигурявани от Община Гоце Дел­чев. „Ясно е, че не можем да бъдем раз­точителни и ще тряб­ва да търсим допълнително финансиране от спонсори срещу реклама. Един сери­озен аспект ще бъде да върнем хората на стадиона, защото би­летите са сериозен приход за всеки отбор, но е ясно също така, че с 200-300 души на стадиона няма как да издържаме отбора. Разчитаме изключи­телно много на запа­лянковците и смята­ме, че футболистите заслужават подкре­пата им. Те показаха, че играят за града и могат да са лицето на града. Смятаме, че създадохме прозрач­ността, за която обе­щахме пред феновете и те могат да видят реално къде са раз­ходвани средствата. За нас важното е да си имаме взаимно до­верие и взаимна под­крепа“ – коментира президентът на клуба Благомир Томов.

Изпълнителният директор Костадин Гуцев обяви, че от­ново на общината ще разчитат за подобряването на базата — ос­новно изграждането на ново тренировъч­но игрище и дребни ремонти в админи­стративната сграда. Като важен елемент в предстоящата ра­бота е да се обърне внимание на ДЮШ и над 100-те деца да почувстват доверието и подкрепата на ръко­водството. Освен това стана ясно, че за след­ващия сезон няма да бъдат обещавани бас­нословни премии и заплати, а изпълними във финансово отно­шение ангажименти към футболистите.

За треньора на „Пирин“ ще оста­не задачата да гради конкурентноспосо­бен тим за „Б“ група, след като договорите на всички играчи из­текоха. Той не поже­ла да коментира кои са играчите, които ще напускат и на кои ще бъдат предложени договори. „Вярно е, че сме българският „Атлетико“ (Билбао), след като имаме из­цяло играчи от Гоце Делчев, включително и Ели Маркес’, кой­то си е тукашен зет. Момчетата играха и се раздаваха според възможностите си. Ясно е обаче, че за да бъдем на ниво, ще ни трябват поне 4 или 5 нови попълнения, ако се запази гръбнака на настоящия отбор. Кои ще бъдат новите, те­първа ще коментира­ме конкретни имена и договори. Началото на подготовката ще зависи от това кога БФС ще обяви нача­лото на следващото първенство. Сигурно е едно — че ще рабо­тим с още по-голямо усърдие и с желание „Пирин“ да бъде фак­тор в първенството,“ коментира наставни­кът на неврокопчани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене