Здравка Чимева: Най-скъпото нещо е времето, а най-ценното – здравето

Със сигурност до днес поне веднъж са ви задавали въпроса: „Къде ще си на Нова година?” В случай, че сте предвидили и резервирали места отдавна, отговорът би бил лесен, но какво се случва, когато все още не знаете? Лутате се в океан от оферти и се чудите къде биха превърнали последната нощ на 2018 – та в незабравимо преживяване. В Благоевград  сме свикнали като наближат празници Е-79 да се  превръща в столичен булевард. Задръствания, нерви, псувни… та дори и инциденти. Югозапада е пълен с хотели, механи, ресторанти, къщи за гости… избор колкото щете. В този ред на мисли ще ви подшушна, че посрещане на Новата 2019 година в Хотел-Механа „Шапковатъ Къща“ е на цена от 70 лв. Там където екипът на Топ Преса празнува рождените си дни!

Срещам ви с г-жа Здравка Чимева – дипломиран специалист с богат опит в областта на вътрешния и международен туризъм, хотелиерството и туристическото обслужване. Чимева е шеф на туристическа агенция „Алфатур“  и председател на Сдружение „Движение – Ние, жените“, тя е и  „Жена на годината на Благоевград” 2009 год. Интересна личност, приятел на Топ Преса…

Срещам  се с теб, защото си един от най-популярните туроператори, за да ни кажеш къде предпочитат хората от югозапада да прекарат коледните и новогодишните празници.

– Към този момент съм длъжна да уведомя всички, че почти са спрели записванията. Всичко е резервирано. Хората са си платили. Всеки вече знае къде ще почива и къде ще празнува. Хората предпочитат най-близките дестинации. Говорим за Македония, Струмица, Делчево, Гърция/северна Гърция и Атина/. С колеги правим различни маршрути. Има доста хора, които предпочитат района в югозападна България – Банско, Разлог, Добринище, Сандански. Има много хора, които естествено избират екзотичните дестинации, защото когато е студено всеки търси малко топлинка. Има записвания за Дубай, Бали, Палма де Майорка.

Там не се ли губи малко коледното настроение?

– По принцип ние говорим за Коледа и Нова година като цяло. Искам да подчертая, че за Коледа хората предпочитат да останат в къщи. Защото все пак Коледа е семеен празник. Знаете, че традицията повелява по-младите да се приберат при по-възрастните. Да отидат в бащината къща. Да почетат традициите. Да се порадват един на друг. Ние говорим за след коледни пътувания и новогодишни…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Здравка Чимева – Председател на движение „Ние, жените” и собственик на туристическа агенция „Алфатур – Благоевград”

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене