Пищен купон за Румен Радев в Благоевград – кметът на БСП го посреща с червен килим, наел сватбена агенция с общински пари (СНИМКИ)

Пищен купон по време на чума спретна кметът на БСП в Благоевград за поредното рекламно посещение на Румен Радев из страната. Президентът от месеци се изявява само в провинцията, защото никой не го кани, освен хора на столетницата. За капак те му организират и скъпи софри, нищо, че се плащат с парите на всички данъкоплатци.

Луксозно парти е организирал и Румен Томов за Радев снощи. Кметът, който бе отстранен от ЦИК заради изборни нарушения и му остават броени дни на поста, е пръснал солидна сума от общинската хазна, за да устрои звездно посрещане на присъдружния му метежник №1. Той наел сватбена агенция, която да преобрази централната зала в града и да я нагласи като холивудски прием. При това компанията е от София и благоевградчани са шокирани, че с лека ръка са пръснати хиляди левове от данъците им само за украса.

ПИК видя, че кметът е наредил да се опъне предълъг червен килим за Румен Радев, а в залата са спуснати десетки метри скъпи платове, наредени са шикозни маси и е бил поръчан специален кетъринг.

„Румен Радев е специален гост на събитието, а зала „22 септември“ бе преобразена за официалното посрещане на президента на България“, става ясно от официално съобщение на въпросната сватбена агенция, наета чак от столицата да почеше егото на обитателя на „Дондуков“ 2.

От снимките се вижда, че не малка сума е похарчена и за украси от живи цветя, а пък площадът е призрачно пуст, защото скандално бе затворен за обикновените граждани, за да не видят какъв пир по време на пандемията са си спретнали червените велможи в града с общински пари по случай идването на Румен Радев.

Припомняме, че градската управа и местната полиция също се престараха прекомерно да осигурят пълен конфорт на Радев. Стотици благоевградчани не бяха допуснати до площада на официалната церемония и на практика там се оказаха съвсем малко привърженици на БСП, които са вкарани по списък.

Възмутени хора от града алармираха пред ПИК още снощи, че МВР и НСО разгонват местните на практика те не са успели да присъстват на градския си празник. Целта била до площада да не бъдат допуснати недоволните от метежник №1 граждани, които искат оставката на Румен Радев. Огромна група от тях с плакати срещу президента, дори са били изтикани от охранителите извън централната градска част, така че камерите на телевизиите да не успеят да ги снимат./ПИК

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене