Ученици от Първо ОУ зарадваха с уникална програма възрастните хора от Дома в навечерието на Бъдни вечер, на тържеството Иванка Джибова почерпи и обяви излизането си в заслужена пенсия

За пореден път ученици от четвърта  целодневна група с учител  си Илия Динев и  ученици от 4 „а“ клас  с учител Катерина Головодова при Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методиий” и  със съдействието на сърцатата Иванка Джибова от отдел „Култура” към Община Гоце Делчев, вчера бяха от най- скъпите гости  на възрастните хора от Домът за стари хора  в града .

Традиционните приятели от Първо ОУ на възрастните хора спазиха традицията и поверието на Игнажден  което гласи, че най-важен е първият гост в дома, защото по това се гадае за здравето, плодородието и имането през новата година. Ако се случи първият гост –„полазник” да е добър и  здрав, то и годината ще е плодоносна.

Това посещение и малките гости  зарадва изключително много потребителите от    Дома

Учениците на Катерина Головодова представиха пред тях обичаят „Полазване“ според който

онези, които имат „добър полаз“, т.е. които с посещението си носят щастие през годината, са желани гости.

Прекрасните ученици на Илия Динев пък представиха пред развълнуваните потребители на Дома, сценка за Бъдни вечер, разказаха за трапезата, легендата за хляба, коледната елха ,коледарите , семейството и самият приказен празник Коледа който вече всички очакват с нетърпение и надежди .

Най – вълнуващ момент от празничното гостуване  бе речта на  Иванка Джибова по повод настъпващите празници и нейната последна среща с хората от дома в качеството й на служител на Община Гоце Делчев.

Госпожа Джибова обяви , че излиза в заслужена почивка след дълъг трудов стаж- пенсиониране! Всички потребители ,ученици ,учителите Катерина Головодова и Илия Динев  пожелаха на  Ваня Джибова крепко здраве и дълги години да се радва на своите деца и внуци. Учениците,които изключително много са  привързани към уредничката Ваня Джибова  буквално  със сълзи на очи й благодариха за незабравимите моментите, които преживяха през последните две години, за новите неща, които научиха от нея и за приятните мигове, споделени заедно! Всички  си пожелаха си и през Новата година да се срещат по прекрасни поводи! Пореното вълнуващо гости на учениците от Първо ОУ  Св. Св. „Кирил и Методий“ завърши с празнична почерпка осигурена от Ваня Джибова , като домакините от Домът също почерпиха своите любимци.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене