Проектът между български и гръцки училища се разширява

Проектът за партньорство между български и гръцки училища “Познавам те с малкото ти име” (Σε γνωρίζω  με το μικρό το όνομα), започнал през това лято с деца и учители от Трето ОУ “Братя Миладинови” в град Гоце Делчев и училището в Като Неврокопи, се разраства.

На работна среща в Драма директори и учители Първо и Второ ОУ от гр. Гоце Делчев и колегите им от Първо и Седмо училище в Драма се присъединиха към идеята. Като целта на училищната мрежа е да бъдат обменени добри практики и иновативни идеи в сферата на образованието от двете страни на границата, децата и техните родители от трансграничния регион да се опознаят, да бъдат създадени приятелства и добросъседски отношения между хората от двете страни на границата.

Българските и гръцки преподаватели и директори бяха приети от кмета на Драма Христодулос Мамсакос, който се ангажира с конкретна подкрепа на тази разрастваща се инициатива за развитие на образованието. Делегацията от българска страна бе водена от заместник кмета на Община Гоце Делчев Саид Иброш. С домакинството на експерта Савас Димитриадис и отдела по Образование в окръг Драма бяха обсъдени взаимни гостувания, обмен на добри практики, а конкретните идеи са за общи инициативи между училищата – свързани със създаване на общ анимационен късометражен филм, детски оркестър, общ празник на граничната бразда и други дейности, които самите деца, учителите и родителите им ще предложат.

Директорите и зам. директорите, психолози и логопеди от Първо, Второ и Трето основно училище проявиха интерес към социалния проект Mobile school на Съюза на жените в Драма, който успешно връща т. нар. Деца на улицата отново в училище, с помощта на психолози, социални работници и преподаватели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене