Прогноза за времето – 20 декември (четвъртък)

Днес ще е предимно слънчево, минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният метеоролог Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология.

Сутринта на места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°. Утре ще е предимно слънчево и почти тихо. По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3° и минус 1°. В останалата част от страната максималните температури ще са между 1° и 6°.

Времето в Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 9° , Благоевград 5°, в Банско  8°, Симитли, Петрич и Сандански 6°.

Жълт код за ниски температури е обявен в 11 области на страната за 20 декември, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Предупреждението на отрицателни дневни температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Кодове за опасно време за 11 области!

Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи сляб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 – 4°, вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 7 -8°.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево и ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 1°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

До края на тази седмица облачността ще бъде променлива. В петък, след временно увеличение на облачността и слаби превалявания в отделни райони в Западна България, до вечерта за кратко ще се изясни. В събота и неделя ще е без съществени валежи, само на отделни места, главно в Северна България, са възможни незначителни превалявания, предимно от дъжд. С изключение на Югозападна България, ще бъде много ветровито, вятърът ще е северозападен, умерен, в Дунавската равнина в неделя – и временно силен. Затоплянето ще продължи, ще е бързо и значително.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене