След снощният инцидент на бул. „Гоце Делчев и шофьори и пешеходци поискаха пешеходните пътеки в Гоце Делчев да бъдат осветени и да се забрани паркирането на автомобили преди тях

Голяма дискусия предизвика  в социалната мрежа снощният инцидент на бул.“ Гоце Делчев“ при който лек автомобил „Хонда Акорд“,със 79 годишен водач блъсна на пешеходната пътека 58 годишна жена в момент на пресичане на пътното платно на обозначеното за целта място . Както писа Топ Преса, в следствие на удара от управлявания от 79 годишният  водач жената е настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ с черепно мозъчна травма,с комоцио и хематом в областта на тила. За щастие първоначалната информация че жената е и с фрактура на крака се оказа невярна .

В горещата дискусия относно ситуацията  и причините за  нещастният инцидент се включиха и служители на РУ Гоце Делчев и много водачи на МПС и пешеходци . Телефоните на редакцията на  Топ Преса също прегряха . Повечето от обадилите се  да дискутират са категорични че е  дошъл момента  пешеходните пътеки в Гоце Делчев задължително да бъдат осветени , както и  да се забрани паркирането пред самите пътеки защото по този начин се отнема видимостта на водачите от паркираните автомобили  и не могат да виждат дали има на пътеката човек .

„ Няма нито една осветена пешеходна пътека в Гоце Делчев, паркират непосредствено до пътеките , не може да се види  има ли човек , а на 20 метра има две пешеходни пътеки ,там точно при тази зеленчукова борса на булеварда  минах малко преди инцидента , имаше паркирани над 20 коли . Това важи за целият ни град .Ами при автогарата при баничките е същото и долу на пазара .

Снощи например не съм спал цяла нощ. Спряло  на смрачаване там  точно до пешеходната пътека едно такси ,добре че карам бавно ,в последната минута видях жената ,спрях отворих вратата разпсувах се ,щях да слезна , но потеглих веднага да  не стане скандала . И това е ежедневие в нашия град .До 4 часа сутринта не можах да заспя, представях си какво щеше да стане ако не бях карал толкова бавно , жената щеше да е в болницата или в гроба а аз в затвора . Виновни сме и ние водачите и пешеходците. За мен като дългогодишен водач  паркиране след пешеходната пътека  не е толкова голям проблем но  преди пътеката е престъпление, коментира по телефона разгорещено случая Стоян  Славов  дългогодишен шофьор от Гоце Делчев .

Категорично  пешеходните пътеки в града ни трябва да са осветени . Колко пешеходни пътеки имаме в града , 100 да са ама едва ли , по 2 лампи са 200 лампи по 100 лева едната са 20 000 лева нищо пари в сравнение със само един човешки живот – еднократна инвестиция за цял живот ,  с това се спасяват десетки човешки животи и съдби и всеки който е тръгнал за дома при семейството си или да си купи хляб от магазина от другата страна на платното ще се прибере наистина жив и здрав .Това ако има цена????,е още един от коментарите които направи по повод снощният инцидент на бул. Гоце Делчев К.А който не пожела да напишем името му.

Според разказите на очевидци ,пострадалата 58 годишна жена  на бул.“ Гоце Делчев“ снощи,в пиковия за града час , след като тръгнала да пресича и стигнала до  средата на пешеходната пътека била буквално блокирана от преминаващите  автомобили  които не я пропуснали да премине отсреща . Има вероятност  да не е била забелязана от водачите поради намалената видимост от паркираните автомобили пред зеленчуковата борса и заведението .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене