Разбра се кой е простреляният мъж в Сатовча

Нещастен инцидент в балкана на Плетена , бивш рейнджър без да иска  простреля приятеля си с личния си пистолет „макаров“, за щастие патрона леко е засегнал рамото на 25 годишния Шукри Гаров

Бившият рейнжър Емил Каров от сатовчанското село Плетена който е бил кадрови военнослужещ в елитния батальон в Стара Загора, днес  около 13:30 часа в балкана над село Плетена при случаен инцидент е прострелял приятелят си Емил Гаров в рамото с личния си пистолет“ макаров“ .Простреляният 25 годишен младеж е бил закаран веднага в болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев и след като раната от одраскалият го патрон по рамото е била обработена от  докторите , пострадалия младеж е бил освободен за домашно  лечение.

Двамата приятели днес излезли в гората .Емил носел личният си пистолет  но по незнайно какви причини той бил зареден . Неволният изстрел който засегнал 25 годишния Шукри Гаров според свидетелствата на двамата приятели бил произведен при подхлъзване и падане на бившия рейнджър Емил Каров.

Няма драма в случая и слава богу няма и трагедия , коментират запознати от Плетена  и разследващи които споделиха че двамата младежи били много добри приятели ,винаги били заедно и са се разбирали и уважавали като братя .  След напускането си от  елитния батальон в Стара Загора , Емил на работа в Англия и скоро се прибрал в Плетена . Той бил и добър и точен ловджия ,разказват хората от Плетена .

В тази връзка местни управници и ръководители на ловни групи от сатовчанско изказаха притеснение относно  не спазването на изискванията относно дисциплината по време на лов и боравенето на ловджиите с ловното оръжие. Проблемът  на който трябва да се обърне  много сериозно внимание за да се предотвратят още подобни случаи е  да се забрани категорично на ловджиите да обикалят балкана по време на лов със заредени оръжия тъй като  ,както в случая при едно подхлъзване и падане може да се окаже фатално за живота на  невинни колеги по пушка .  Проблемът наистина  е много сериозен и трябва да се обърне сериозно внимание , коментира случая  и кмета на общината Арбен Мименов който също е ловджия.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене