Вандали унищожават паркове и детски площадки в кв. „Струмско”

люлка

Вандали унищожиха паркове и детски площадки за хиляди левове в Благоевград. След извършена проверка от специалисти от общинска администрация бе установено, че обект на посегателство този път са новопостроените паркове в квартал „Струмско” – парк „Струмско- север” и парк „Струмско- център”. Унищожена е площадката за игра „Индиански кът”, откъртена е вратата, липсват дъски от оградата, което е предпоставка за нараняването на децата. Жителите на квартала не могат да ползват и чешмичката в парк „Струмско- център”, тъй като вандалите са изрязали до основи фонтановата й част. Повредени са и люлеещите елементи на люлките, които се намират в площадката на парка.

Това не са първите прояви на вандализъм в общината и посегателство срещу общинската собственост. Няколкократно са изпочупвани и разкъртвани преместваемите тоалетни в паркове и детски площадки в града.

Общинското ръководсто на Благоевград се обърна за съдействие към полицията и получи уверение, че ще бъдат осигурени патрулиращи екипи, които да следят за реда през късните часове на нощта и опазването на общинската собственост в парковете и детските кътове.

Община Благоевград припомня, че парковете, детските площадки и другите обекти са изградени със средства на данъкоплатците и опазването им зависи от гражданите. Призоваваме жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество, както и да сигнализират на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34 при нередности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене