Коледната елха на Кметство Изток първа грейна в Перник пред очите на много деца, областните управители на Добрич и Габрово, народният представител от ГЕРБ-Банско Александър Мацурев и актрисата Ернестина Шинова

Празнично настроение завладя най-големия пернишки квартал „Изток“, където тази вечер грейна коледната елха. Радостта на присъстващите споделиха кметът на Перник Вяра Церовска и нейните заместници. Вяра Церовска поздрави събралите се граждани, като им пожела здраве, щастие, топлина, уют и хармония в семейното огнище и щастливи празнични дни.

Скъпи гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ-Банско Александър Мацурев, областният управител на Габрово Невена Петкова, зам. областният управител на Добрич Живко Желязков, актрисата Ернестина Шинова, Марияна Терзиева и курсистите от IV випуск “Симеон Велики” в програмата за обучение на политически лидери. Както и Калина Крумова – изпълнителен директор на Институт за политика, журналист и народен представител през 2009-2013 година.

Kметът на населеното място инж. Емил Костадинов приветства големите и малки гости на празника.

„Вълнувам се, че заедно започваме обратното броене до най-светлите и  топли празници! Празниците, които ни връщат най-ценното – способността да мечтаем, смирението, времето в семейното огнище с любимите ни хора. Коледа, ни кара да обърнем повече внимание на най-добрите ни учители – децата, с неподправената им радост край коледната елха и вярата в чудесата“, каза  Костадинов.

Той отправи пожелание към своите съграждани да пазят грижливо магията и топлината на християнския празник, на семейния дух и традиции, на добрината и обичта. Вълшебното тържество, посветено на празника на светлината и магията,  наречена Коледа, беше наситено с много песни и танци. Кулминацията на празника беше пристигането на най- желания гост Дядо Коледа, който приветства очакващите го с нетърпение малчугани. /zapernik.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене