Протестиращи с въпроси към полицията за натиска върху тях

От полицейски натиск и масово съставяне на предупредителни протоколи се оплакаха участници в протестите срещу социалното недоволство в Благоевград. Те изпратиха до медиите отворено писмо, с което поставят въпроси на директора на ОД МВР в Пиринския край – старши комисар Николай Хаджиев.

Ето и писмото, което публикуваме без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО ЧРЕЗ МЕДИИТЕ от група репресирани граждани

Уважаеми старши комисар Николай Хаджиев,

Ние, репресираните граждани на Благоевградска област, бихме искали да ви зададем няколко въпроса, на които желаем да отговорите в сряда 28.11.2018г. в 19:00 часа пред сградата на 1-во РПУ и ОД-МВР – гр. Благоевград.

1. Откога в гр. Благоевград има обявено извънредно положение? Като това, което наблюдавахме на 25.11.2018. Това не е ли демонстрация на сила спрямо гражданите, които изразяват свободно позицията си за случващото се в страната?

2. Защо масово се съставят актове и протоколи, които са в нарушение на конституционното ни право и не са регламентирани по ЗМВР?

3. Кой разпореди и от къде дойдоха заповедите за подобен полицейски натиск, невиждан досега?

4. Докога ще принуждавате редовите служители в системата на МВР да се изправят срещу близки, приятели и роднини?

5. Докога ще се оказва натиск с цел уплаха на гражданите? Тези основни въпроси касаят цялото население на област Благоевград и смятаме, че трябва да бъде даден отговор час по скоро.

С уважение: Група репресирани граждани

В сряда от 18.30 часа в социалните мрежи са организира митинг пред сградата на Първо районно управление в Благоевград. Протестът ще премине под формата на флашмоб. /kmeta.bg

Снимки: Методи Байрактарски / Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене