Родената в Петрич Мис Илинойс Земя 2018 Кристи Дечева: Готова съм за „Мис Америка“

КОЯ Е ТЯ?

Кристи Дечева е българ­ката, която в рамките на 3 дни се окичи с две корони за красота в САЩ. Заше­метяващата Кралица на красотата е висока 177 см и разбива всякакви митове за блондинки. За­вършила е крими­налистика и социо­логия и в момента се готви не само да стане адвокат, но и следващата „Мис Америка“.

– Кристи, как се става Мис Земя?

– В моя случай стана случайно. На­ричам го късмет, а близките ми казват, че е съдба. Репети­рах за съвсем раз­лично модно шоу, когато организатор­ката на конкурса „Мис Земя“ ме за­беляза и ме потър­си. Покани ме да се състезавам. Реших да помисля и да се консултирам със се­мейството ми.

– Очаквахте ли да получите короната?

– Нямах никакъв опит в конкурси за красота, да кажем, че имах базови умения в де­филирането. Беше предиз­викателство да се включа в надпреварата. Честно ка­зано, когато чух, че печеля – бях изненадана. Не съм си и представяла какво е да съм Кралица на красотата, и то в САЩ. Още повече че съм нова в бранша, а имаше 56 момичета конкуренция на национално ниво. Първото нещо, за което си помислих, когато получих титлата „Мис Илинойс Земя 2018“, е, че България ме гледа!

– Кой беше най-запомня­щият се момент от конкур­са?

– По време на награжда­ването, след като обявиха „Мис Земя“, едно от момиче­тата се подхлъзна и падна от сцената. Не можах да се сдържа и избухнах в смях толкова гръмък, докато шоу­то се излъчваше на живо, че после се засрамих от себе си. Може би беше от нерви, не знам…

– Как се озовахте в САЩ?

– Родена съм в Петрич. Бях на 8, когато роди­телите ми спе­челиха зелена карта и се премес­тихме в Чикаго. В на­чалото живеех 2 живо­та – пре­карвах учебна­та го­дина в САЩ, а лятото – вкъщи в България. Чак в универ­ситета почувствах амери­канската култура и начин на живот като свои. Сега рабо­тя в офис, но конкурсите ми за красота са приключили. Имам вълнуващи планове за състезания в следващите 3 години. Мисля, че съм го­това отново за битката „Мис Америка 2019“

– Каква е равносметката дотук?

– Моите най-големи пости­жения досега са свързани с кариерата ми. Гордея се с образованието ми. Готвя се да завърша право и да работя като адвокат. В мо­мента съм юридически асистент в адвокатска кантора.

– Повиши ли се интересът към вас, след като получи­хте короната?

– Да, имаше по-голямо тър­сене и интерес от страна на компании и клиенти да работят с мен в областта на красотата. По­следната покана дойде от Филипините. Това е изнена­да!

– А нараснаха ли ухажори­те?

– Да, разбира се, винаги има фенове по целия свят, които обичат миски и всич­ки красиви състезателки.

– Българите или америка­нците са по-секси?

– Мисля, че „секси“ се ос­новава на личността. Кра­сиви хора има по цял свят. Вярно е обаче, че българите са склонни да се грижат за себе си много и са доста по-загрижени как изглежат, дори когато ходят до мага­зина.

– Кой е най-красивият из­вестен българин според теб?

– Най-атрактивният без­спорно е Григор Димитров.

– А участие в хип-хоп клип?

– Още нямам, уви, но да – бих се снимала! Особено ако е клип на Шанс Рапър. Той е много влиятелен човек в САЩ и дари милиони долари за изоставащите училища в Чикаго. – Впечатлихте журито на конкурса за красота с плат­формата си „Пестете вода­та“. Как го измислихте?

– Избрах темата за опаз­ване на водите най-вече за­щото е един от ключовите елементи за оцеляването на човечеството. Поради топе­нето на полярните ледени шапки много от нашите све­жи източници на вода се то­пят в океаните, което може да бъде критична ситуация за бъдещите поколения, ако не се пред­приемат действия за пре­образу­ване на щетите. Може да е фатално, макар че на про­блемите вследствие на кли­матичните промени да се гледа като на далечна опас­ност…

– Успяхте ли да се включи­те в Седмицата на модата в Ню Йорк?

– Отмених участието си за­ради рождения ми ден. Но пак ме поканиха през февру­ари 2019!

– Какво би казала на бъл­гарите от сцената на „Мис Америка“?

– Искам да съм човекът, който ги вдъхновява. Да им нося вярата: „Мога да успея да сбъдна мечтите си“. Това ще кажа от националната сцена на сънародниците си. Искам да съм пример за ус­пех за нашата малка, но не­вероятна страна!

– След като сте крими­налист, знаете ли кой е съгражданинът ви Пе­тричкия Ескобар ?

– О, да. Чувала съм дори тук. Интересуваме се от бъл­гарските новини. Доколкото знам, това е човек на име Ог­нян Атанасов, който е обви­нен в трафик на наркотици. Тъй като Петрич е в близост до Гърция, има много въз­можности за незаконни дей­ности, така че може да се е изкушил. Ха-ха.

– Какво казват америка­нците, когато чуят за Бълга­рия?

– Любо­питни са да знаят за културата ни. Винаги предста­вям страна­та си в по­ложителна светлина, показвайки снимки на лю­бимите ми мес­та за почивка като Рилски­те езера и крепостите във Велико Търново. Сега ще водя шефовете ми адвокати в местния български ресто­рант в Чикаго – искат да опи­тат кухнята ни!

– Коя е българската книга, която ви вдъхновява?

– От дете съм впечатлена от Алеко Константинов. Ми­сля, че всеки трябва да го прочете!

Кристина ДИМИТРОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене