ЕКСКЛУЗИВЕН ВИДЕО РЕПОРТАЖ: С около 200 автомобила, неврокопчани подкрепиха националните протести в страната

Въпреки неприятният дъжд и студеното време с над 200 автомобила, жителите на Гоце Делчев се влюичиха в неделният следобед в протестния дефилаж по ценралните улици на града. Протестната обиколка бе в подкрепа на националните протести които се пеовеждат в страната. След протестният авто-поход, гражданите блокираха за около час движението на изхода от града на международния път Драма – София.

„Протестираме срещу несправедливо високите цени които ни се налагат. Държавните и местните данъци и такси, безумията в здравеопазването, унизително ниските пенсии и против управленската система която ни направи най-бедната страна в ЕС и не само!“, обясниха организаторите на протеста.

Да се включат в националния протест в понеделник пред Народното събрание в края на работния ден на депутатите, се договориха протестиращите.

И за още една протестна акция се договориха неврокопчани: в сряда, да се проведе протестен митинг пред общинска администрация Гоце Делчев и да поискат обяснение от зам. кмета Саит Иброш кой на какво основание е гласувал в Благоевград съгласието на общината за драстичното увеличение цената на водата. Топ Преса беше единствената медия на протеста.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене