Празник на духа в 5 представления и 12-часов театрален маратон в Симитли

Стотици застанаха „Очи в очи“ с театъра на 12-часовия маратон, наречен Нощ на театрите в Симитли. Наслада за очите и сетивата за пореден път подариха актьорите на публиката на Симитли.

Стотици зрители през целия ден не спираха да пълнят залата на читалището и с бурни аплодисменти да засвидетелстват любовта към театъра. Читалище „Св. Климент Охридски“ Симитли, Драматичен театър „проф. Енчо Халачев“, Театрална школа ,,Ер малък“ и Театрална школа към НЧ „Св.Климент Охридски“- гр. Симитли, Театър „А“ и Агенция „Фъри“ направиха Симитли едно от най- предпочитаните места за прекарване на почивния ден вчера.

„Приказка от цветната леха“, „Ревизор“, „Не се гаси, туй що не гасне“, „Съботна езда“, „Домът на Бернарда Алба“ бяха уникалните превълпащения на актьорите пред публиката в нощта на театрите, която за пореден път беше едно от най-чаканите и посещаваните събития в Симитли. За пореден път ние станахме неразделна част от голямото театрално семейство на България.

Театърът винаги ще същестува, винаги ще има жажда и все някой ще бъде в салона, препълнените салони в Симитли го показват, най-малките аплодираха, най-големите също. Преживяване беше „Приказка от цветната леха“, което показа как мечтите трябва да се следват, как никога не трябва да се отказваме. „Ревизор“ ни накара да се усмихнем също.

Във време на национални терзания в хората „Не се гаси, туй що не гасне“, в лицето на малките актьори на Симитли заявиха по текстове на Вазов и много други, „Да живее България“ и ни накараха да се „ВОЗВИСИМ“. „Съботна езда“ беше комедията, която всеки има нужда да гледа и да се замисли над семейните отношения и да се засмее над глупавите решения на семейните двойки.

„Домът на Бернарда Алба“ ни остави без дъх, уникалната игра на Драматичен театър „проф. Енчо Халачев“ замрази дъха на хората в залата, които я бяха препълнили, за честта на семейството и ценностите,които не трябва да бъдат погазвани говориха актьорите, които сложиха и края на нощта на театрите в Симитли след 12 часа храна за сетивата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене