Изплатиха 7200 лв. от откраднатите пенсии в Сатовчанско, ревизията удължена, започва проверка на фалшифициране на подписи и задигнати пари за ток

222

Полиция ще проверява автентичността на подписи­те на живеещи в сатовчанските села Крибул и Осина, открити в тефтера на мес­тния пощальон Светлозар Юсев, който миналата сряда бе уличен в присвояване на част от пенсиите. След като Юсев бе хванат в крачка и до края на работния ден в пе­тък началникът на пощата в Сатовча Невена Маринска възстановила 7200 лв., с които били изплатени заба­вените с 10 дни пенсии, още няколко души от двете села съобщили, че не са си полу­чили парите, и всъщност предстои полицията да про­верява техните подписи – те твърдят, че парафите срещу получател в пенсионните им записи не са сложени от тях.

Според пиара на „Българ­ски пощи“ Дора Цветкова въпреки очакванията на ко­легите й проверката да прик­лючи бързо, тя ще продъл­жи и тази седмица. Освен ав­тентичността на подписите трябва да се проверяват и сигналите на друга група пенсионери, които твърдят, че са дали пари на Юсев да им плати тока, каквато е практиката в малките села, но в същото време получи­ли известия от ЧЕЗ за прос­рочени задължения и пре­дупреждения за спиране на електричеството.

Както „Струма“ пръв съоб­щи, скандалът в сатовчанската поща избухна, след ка­то дни наред пенсионерите били връщани от пощенския клон без пенсии, накрая те се оплакали на селските кметове и това изпрати в об­щинския център 2 коли с ре­визори.

Д. Цветкова отрече да знае нещо за друго скорош­но присвояване от бивши служители на пощите в Са­товча, за което съобщават местните селски управници – за около 23 000 лева, кое­то коствало постовете на бившия началник на пощен­ския клон в Сатовча Магда­лена Петева и пощальона Костадин Дичев. Ако е има­ло такава голяма кражба, щяхме да чуем и в централа­та на дружеството, катего­рична бе Цветкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене