Издирват 18-годишен арестант в Югозапада! Благоевград под блокада!

Арестант избяга от Спешното приемно отделение в Благоевград.

Младеж, доведен за преглед от полицейски патрул, скочил през прозорец на сградата.

Комичният, но дързък инцидент станал в 6.45 часа тази сутрин. Патрул от двама полицаи зкарал закопчания с белезници 18-годишен младеж, за да бъде прегледан от лекар преди да го вкарат в ареста, предаде БГНЕС. Той използвал разсейването на полицаите, скочил през отворен прозорец и избягал. След като бил вкаран в Спешното отделение, единият полицаи излязъл отвън, за да се обади по телефона, а колегата му пазил арестанта в отделението докато се освободи дежурният лекар.

През цялото време задържаният се озъртал и когато лекарят го поел за преглед в шокова зала, арестантът хукнал, изтичал по коридора към помещението, в което почиват лекарите, когато няма пациенти.

Младежът, както си е с белезниците, излязъл през единствения прозорец без решетки, стъпил на широкия перваз под него, след което скочил на паркинга от 2 метра височина. На бегом пресякъл паркинга пред болницата и побягнал към лозята в местността Баларбаши.

Двамата полицаи веднага тръгнали да преследват младежа, но без успех. Върнали се пред болницата и се обадили за подкрепление.

Избягалият арестант се издирва.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене