Скандално! КЗП „опраска“ гостилницата на семейство Балабанови в Гоце Делчев!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИНСТИТУЦИЯТА НАКАЗА ВИЛИАН ФУУДСЗАРАДИ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ И ПРЕДЛАГАНЕ НА СТОКИ,НЕОТГОВАРЯЩИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАДАДЕН КРИТЕРИЙ!

Все по-често в град Гоце Делчев институциите активно започват да си вършат работата след подадени сигнали от страна на жителите на града. Последен пример попадна като административно дело в редакцията на най-четения и единствен градски вестник. Управителката на местната гостилница ВИЛИАН ФУУДС – Величка Балабанова, е завела дело в Районен съд – Гоце Делчев, оспорвайки тлъст акт срещу РД ЗА ОБЛАСТИТЕ СОФИЯ,СОФИЙСКА, КЮСТЕНДИЛ,ПЕРНИК И БЛАГОЕВГРАД СЪС СЕДАЛИЩЕ ГР. СОФИЯ КЪМ ГД „КОНТРОЛ НА ПАЗАРА“ ПРИ КЗП.

Делото е под номер 453 от тази година и е пред съдията Васко Петров.
Оказва се, че „честните и достойни“ семейство Балабанови, са попаднали в „лапите“ на КЗП заради редовни сигнали за нелоялна конкуренция и за предлагане на стоки, неотговарящи на предварително зададен критерий. Това според местните познавачи и експерти е прецедент в историята на бизнеса в град Гоце Делчев.

Такава впечатляваща активност от страна на КЗП в града ни не се помни, като изключим една малка акция в местен магазин, продаващ стоки ментета на световни запазени марки. Вижда се, управителите на Вилиан Фуудс не се считат за нарушители и веднага са потърсили правата си в съда. Чрез социалните мрежи репортер на вестник Градът се опита да се свърже с тях за становище по случая, но, уви, никой не пожела да говори. Какво ли крият? Темата оставяме отворена за нас, чакаме и развитие в съда. Случаят с Вилиан Фуудс обаче е знаков за град Гоце Делчев, вижда се, че при правилна активност и мотивация институциите започват да работят. Затова, уважаеми потребители от град Гоце Делчев, когато усетите, че правата ви са нарушени, сигнализирайте КЗП. Има защо.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене