Цветан Цветанов ще участва в осмия университет на Старейшини ГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“ в Сандански

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще участва в осмия университет на Старейшини ГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“ на 27 октомври 2018 г. (събота). Форумът ще се проведе в парк хотел „Пирин“ в гр. Сандански, като негови организатори са съвместно „Сдружение граждани за европейско развитие на България“, Фондация „Ханс Зайдел“ и СГЕРБ.

Конференцията ще бъде открита в 9.00 от председателя на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП Николай Андреев, народния представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, представителя на Фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев и президента на Европейския съюз на гражданите – сеньори към ЕНП Ан Херманс.

Гост-лектори на форума ще бъдат министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на транспорта Росен Желязков, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров. В рамките на събитието лекция на тема „Цифровата икономика като един от приоритетите на ЕС – актуално състояние и перспективи“ ще изнесе и българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене