Заместник-кметът Христина Шопова представи Благоевград и „Франкофоли“ на Панаир на музейни изложби в Русе

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова представи Благоевград и фестивала „Франкофоли“ на Панаир на музейни изложби в Русе, по покана на домакините със съдействието на Сдружение „Толкова близо ,толкова далече“. Тя взе участие в лекция на тема „Какво може да променя града ни? Нови идеи за културни политики“.

Заместник-кметът разкри модели на иновативност в културните политики на Благоевград и най-голямото музикално събитие, което се реализира в областния център. Участниците в срещата имаха възможност да се запознаят с факти от фестивала, от самото му основаване до днес.  В панела участие взеха още Снежана Йовева- председател на Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ с Икономика на културата и д-р Ивелина Кючукова, Национален дворец на културата- Първи салон на музеите с Евгения Атанасова, журналист от БНТ, която представи проекта Кристо.

В Панаир на музейните изложби участват специалисти от пет държави – България, Великобритания, Хърватска, Македония. Събитието се организира от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей и Община Русе. Целта на форума е споделяне на добри практики. Панаирът работи в посока на поддържане на устойчив интерес към мобилността на колекциите като инструмент за обмяна на идеи, знания, опит, спомага за подобряване на процесите по съхраняване и споделяне на наследството.

Работните панели се фокусират върху интерпретацията на наследството, мобилността на музейните колекции, брандирането на културните продукти, публичните комуникации на културните събития.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене