Първо в Топ Преса! Постоянна мярка задържане под стража постанови Окръжен съд Благоевград за убиеца на Муюдин Дураков, Гюлтекин Карабайрямов от Вълкосел

Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството на Муйдин Дураков от  сатовчанското село  Вълкосел, 33-годишният му съселянин ,Гюлтекин Карабайрямов. Вчера,  убитият 57 годишен мъж бе погребан от дълга процесия от изпращащи го във вечното му жилище   тъгуващи близки и съселяни .

 Искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура-Благовград, след изтичането на  наложените на Гюлтекин 72 часов арест след бързото му задържане от разследващите.

Като основен мотив за решението си, съдия Маргарита Коцева изтъкна възможността,че  ако Карабайрямов е на свобода, той може да  извърши друго престъпление  или да се укрие зад граница.

Както писа Топ Преса, жестокото убийство във Вълкосел стана на 20 октомври около 04.40 часа сутринта на около 500 метра от фурна за хляб която се намира в една от преките в  центъра на селото .Убитият по особено жесток начин 57 годишен Муйдин Дураков познат като Муйдата ,бе намерен окървъвен и обезобразен до неузнаваемост от шивачка която отивала сутринта за първа смяна на работа.Именно жената въпреки голямата си уплаха и стрес от страшната гледка е позвънила на тел.112 и е уведомила че на улицата  има труп на мъж.

Съдебен лекар който направи аутопсия на  трупа установи ,че смъртта е настъпила вследствие на нанесени удари с дърво  и камъни с които е бил буквално размазан черепа на убития мъж.

Запознати с детайли  относно разследването коментират ,че след ареста извършителят на жестокото убийство  Гюлтекин Карабайрямов е направил самопризнания като е обяснил на разследващите,че след убийството е изгорил всички дрехи с които е бил облечен за да прикрие престъплениет .

Основният мотив който остава  до момента и заради който е извършено тежкото  престъпление е жена  от Горно Осеново с която Гюлтекин  се върнал преди десетина дни от гурбета им в Англия . Жената била с три деца  от предишни бракова . Убития от Гюлтекин ,Муйдин Дураков във фаталната нощ  в кръчмата на Бостанджиев в селото му казал че въпросната жена не била за него и че я познавал от преди много години когато е бил на гурбет в Портогалия .Майката на 33 годишният Гюлтекин също била категорично  против синът и да има връзка с въпросната жена от Горно Осеново и  тя да живее в тяхната къща като негова  съпруга .

Разследването по тежкото и страшно убийство във Вълкосел продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене