Все още , дъщерята на починалият в Гоце Делчев гръцки гражданин не е пристигнала да погребе баща си ,трупът омирисва болницата , властите са без право да погребат чужденеца

Все още не е пристигнала дъщерята на 78 годишният гръцки гражданин който бе открит мъртъв в понеделник в закупеният от него апартамент в Гоце Делчев . Братът на починалият мъж е отказал категорично да дойде да прибере  или погребе трупът на брат си ,въпреки настояването на служители от Консулският отдел.

От там е издирена и дъщерята на злощастният гръцки гражданин която преди  три дни заявила ,че тръгва за Гоце Делчев за решаване на траурният казус с баща й но така и все още не е пристигнала .

Управата на болницата и общината са поставени  в омагьосан кръг.От една страна Законът  не позволява чужденецът  да бъде погребан в друга държава. Разрешение за това можело да даде само  дъщеря му която я  няма никаква поне да даде съгласие пред властите за „служебно“погребение в друга държава ,в случаят в Гоце Делчев.

Утре е последният срок в който този казус следва да бъде  решен окончателно и който за момента е без изход. В същото време трупът на починалият грък омирисва моргата на болницата в Гоце Делчев нападнат от червеи , коментираха запознати .

Семейството на починалият и самият той е от района на  Халкидики .В понеделник съседи заради силната миризма идваща от апартамента му  информираха властите в Гоце Делчев със съмнение ,че вероятно живеещият в него сам възрастен гръцки гражданин е починал .

Съдебни лекари са установили ,че смъртта е настъпила поне месец преди да е намерен почни напълно разложения труп.

От болницата в Гоце Делчев се надяват през почивните дни да пристигне дъщерята за да даде разрешение това което е останало от баща й да бъде погребано в гробищният парк в Гоце Делчев тъй като транспортирането е невъзможно .

„Нямали сме подобен случай  в нашата болница и града ни  до сега .Нямали сме случай в който близки и деца на починали хора да са отказвали да ги погребат“ коментират с огромно възмущение  дългогодишни здравни работници .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене