ОбС-Дупница отряза д-р Таушански за директор на общинската болница

д-р Таушански

Изненадващо, досегашният Управител на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница д-р Любомир Таушански не бе утвърден за нов мандат начело на здравното заведение. Това се случи по време на сесията на местния парламент.

Таушански бе избран от общинска комисия, в която присъстваха всички партии със свои представители и се очакваше днес изборът му да бъде само утвърден. Общинският съветник от ОДБ и настоящ лидер на „България без цензура“ Костадин Костадинов обаче изказа категорично съмнение, че този избор не е от полза на болницата и дори обяви за наличието на „октопод“ в общинската болница. С това свое изказване Костадинов си навлече гнева на Първан Дангов. Двамата влязоха в словесна престрелка.

Срещу избора на Таушански се изказа и председателят на групата съветници от ГЕРБ Емил Панчев, който не ангажира с мнението си цялата група.

При гласуването 16 гласуваха „За“ и само един глас не достигна за утвърждаване на избора. От ГЕРБ гласуваха разностранно и това породи много коментари в кулоарите. Последва предложение за прегласуване, но резултатите се запазиха и това налага нова процедура по избор на Управител на общинската болница в Дупница.

Д-р Любомир Таушански спечели конкурса за четвърти поред мандат начело на здравното заведение на 13-ти май. Негов опонент беше счетоводителят Даниела Ильова, която обаче показа по-нисък резултат. В момента задълженията на болницата възлизат на милион и 200 хиляди лева. Д-р Любомир Таушански е начело на общинската болница в Дупница от близо 10 години.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене