Скандална сесия на ОбС-Дупница! Поискаха оставката на председателя Владимир Владимиров

сесия Дупница

С искане за оставка на председателя на ОбС-Дупница Владимир Владимиров стартира днешното редовно заседание на местните парламентаристи. Предложението беше направено от групата на ГЕРБ в ОбС. Докладната обаче не влезе за разглеждане в дневния ред на днешната сесия. 11 гласа „За“ включването и като допълнителна точка бяха получени от 9-те съветника на ГЕРБ, както и от Методи Стойнев и Стоян Шушков. Против гласуваха групите на БСП и Лидер с 10 гласа, а въздаржали се бяха 6-представители на ОДБ. След гласуването, което показа, че докладната няма да бъде разглеждана, бяха прочетени и две декларации. От ГЕРБ обосноваха искането си за оставка на Владимир Владимиров със сигналите за контролиран вот в Бобов дол.  От ГЕРБ изтъкнаха, че Владимиров е зам.-председател на партия, която е уличена в купуване на гласове”, визирайки партията на Христо Ковачки-Лидер.  От БСП пък изтъкнаха, че в момента няма нужда от политическа нестабилност в дупнишкия парламент и за това не искат смяна на председателя.

Това обаче не отказа съветниците на опозицията и от ГЕРБ повториха искането си за незабавна оставка на председателя на Общински съвет-Дупница Владимир Владимиров. Веднага, след като докладната за гласуване на оставката на ОбС-шефа на бе допусната до разглеждане, Емил Панчев прочете декларация, с която отново призова Владимиров да напусне от председателския пост и от Общински съвет.

От ГЕРБ отправиха апел и към другите трима съветници от Лидер, всички служители на ТЕЦ Бобов дол и мините да се разграничат от ръководството, което бе уличено в контролиране на вота на служителите в полза на Коалиция за България. След като искането за оставка не бе разгледано днес, се очаква това да стане на следващото заседание, когато докладната може да бъде внесена за обсъждане по обичайния ред.

E79 News; Снимки: DenNews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене