Три работни места одобрени в община Гърмен по Програма „Старт на кариерата“ за заетост през 2019 г.

Три са одобрените работни места в община Гърмен по Програма „Старт на кариерата“ за заетост през 2019 г.които се отнасят за младежи и девойки до 29 годишна възраст.

Одобрените позиции  в община Гърмен са с професионални направления : право ,икономика и информатика и компютърни науки .

От 01 октомври 2018 г. стартира процедурата за кандидатстване за работни места в областните и общинските администрации по Програма „Старт на кариерата“ за заетост през 2019 г.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили средно или висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.Сред основните цели на Програмата са още :

Предотвратяване на деквалификацията на младежите; Превенция срещу “изтичането на мозъци”;Предоставяне на възможности за обновяване на публичната администрация;

Предоставяне на възможност за последващо назначаване на част от младежите на постоянна работа;

Обект за кандидатстване  са младежи до 29 годишна възраст  без трудов стаж по специалността, които са завършили висше образование (дипломирани) и са регистрирани в дирекции „Бюро по труда”.

След подбор въз основа на утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии и провеждане на интервю от работодатели, регистрираните в дирекциите “Бюро по труда” безработни младежи ще бъдат назначавани на трудово правоотношение за срок от 9 месеца.

Програмата се реализира на територията на цялата страна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене