Слагат камери за видеонаблюдение при Стобските пирамиди

Видеонаблюдение и системи за контрол ще се поставят по двете екопътеки, които водят към известните Стобски пирамиди над с. Стоб, стана ясно на последното заседание на общинския съвет в Кочериново.

На сесията беше коментиран одитен доклад за състоянието и управлението на туристическия обект. Издръжката на Пирамидите – персонал от четирима експерти в информационния център, по поддържането на съоръженията, на паркинга в подножието и др. струва за последните 5-6 години над 60 хиляди лева или около 6 хиляди лева на общинския бюджет годишно. Плюс 36 хиляди по реализирането на европроект.

Управлението на пирамидите трябва да се организира така, че да се самофинансират. След като потокът от посетители към пирамидите се увеличава – до 100 души на ден, казва кметът на Стоб Георги Ставрев.

През май т.г. съветниците гласуваха против екопътеките да бъдат отдадени на концесия. Те остават общински – общината обаче търси вариант как да намали разходите по поддръжката и управлението на обекта. На следващо заседание на минипарламента темата „Стобски пирамиди“ ще бъде продължена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене