Любен Каменов: Трябваше да поддържам разликата и да запазя темпото си, за да си гарантирам победата

ZodiaProfesionalist

Любен Каменов в “Зодия Професионалист”

 

Любен Каменов от „Каменов Рали Тийм“ спечели първият кръг от Националния планински рали шампионат в Благоевград с време 06:06.96,

„Беше въпрос на стратегия – обясни Любен Каменов. Във второто и третото преминаване по трасето трябваше да поддържам разликата и да запазя темпото си, за да си гарантирам победата. „

L.Kamenov

 

Как се чувстваш, победител за пореден път?
– Много съм щастлив и доволен, че огромния труд и средства, които сме вложили се оправдаха. Всяка една победа ме амбицира да бъда още по-подготвен за следващия старт.

Очакваше ли да поставиш рекорд на трасето?
– Очаквах да си подобря времето от миналата година, но не чак толкова. Аз също бях изненадан на финала, защото не бяхме правили никакви тренировки с колата, преди състезанието.

Трудно ли беше трасето в Благоевград?
– Трасето е доста скоростно със средна скорост 120 км, но въпреки това е приятно за каране. За мен „трудни” трасета няма. Има планински, като „Пещара”, „Орешец”, „Узана” това са трасета, които са с много завои и се вижда потенциала на пилота, а не толкова силата на автомобила. За съжаление те бяха премахнати от тазгодишния шампионат, което според мен е загуба.

Кое е следващото планинско и подготвен ли си за него?
– Следващото планинско е в Сливен на 7 и 8 юни. Надявам се колата да е здрава, както и на моите конкуренти. Ще дам всичко от себе си, за да стане едно интересно състезание.

Би ли участвал в пистовия шампионат тази година?
– Да, след последното планинско планирам да участвам в 2 от пистовите състезания.

Кой е най-големият ти конкурент?
– Всеки един участник, който участва ми е конкурент и не трябва да се подценява никой от пилотите.

Каменов е роден на 6 юни 1987 год. Той е български професионален автомобилен състезател, многократен победител в планинско и ралита. Започва свойте участия в автомобилният спорт с Опел Астра 2000куб.Шампион на България в Планинския Шампионат за 2011 година до 2000куб . Участник в Националният Пистов Шампионат, Български Рали Шампионат и Български Планински Шампионат, един от най-атрактивните пилоти в България спечелил сърцата на много млади фенове. Състезава се за своя отбор: „Каменов Рали Тийм“ Сезон 2012 се състезаваше с нов автомобил.: Mitsubishi Lancer EVO 8 в клас Х / 4. През сезон 2012 Любен Каменов създаде свой собствен отбор-Каменов Rally Team Купува и нов автомобил Mitsubishi Lancer EVO 8 X / 4. През 2013 година дебютира в клас Емакс, поставяйки 4 рекорда на трасе. В крайното класиране в клас Емакс завършва втори със 149 точки, а в генералното класиране е трети със 129 точки.За спортната година той успява да постави 4 рекорда.
Шампион на България в Планински шампионат за 2011 г до 2000 кубика , участник в Националният пистов, рали и планински шампионат на България, В клас Х3, един от най-атрактивните пилоти в България спечелил сърцата на много млади почитатели. Състезава се за екипа на Kamenov „Rally Team“ Сезон 2012 г се състезава с Мицубиши Лансер Ево 8 в клас X4. Сезон 2013 г Любен Каменов ще се състезава със същия автомобил само че в най-големия клас E-Max.

* Вицешампион на България за 2008 година в планински шампионат в група Х3 до 2000 кубика.Първо място в група Х3 на планинско Узана. Второ място в група Х3 на писта Варна. Първо място в група Х3 на писта Хасково. Второ място в група Х3 на писта Велико Търново. Второ място в група Х3 на писта Бургас.

* Вицешампион на България за 2009 година в дисциплината пистов шампионат в група Х3 до 2000 кубика.Първо място в група Х3 на планинско Панагюрище.Първо място в група Х3 на планинско Узана.Второ място в група Х3 на писта Варна. Първо място в група Х3 на писта Хасково. Второ място в група Х3 на писта Велико Търново. Второ място в група Х3 на писта Бургас.

* Бронзов шампион на България за 2010 година в планински шампионат в група Х3 до 2000 кубика.Първо място в група Х3 на планинско Благоевград.Първо място в група Х3 на планинско Своге. Първо място в група Х3 на планинско Панагюрище. Първо място в група Х3 на планинско Кюстендил. Първо място в група Х3 на планинско Габрово.

* Шампион на България за 2011 година в дисциплината планински шампионат в група Х3 до 2000 кубика.Първо място в група Х и Е на рали Траянови врата.Първо място в група Х и Е на рали Хеброс. Първо място в група Х3 на планинско Благоевград.Първо място в група Х3 на планинско Своге.Първо място в група Х3 на планинско Панагюрище. Първо място в група Х3 на планинско Кюстендил. Първо място в група Х3 на планинско Габрово. Първо място в група Х3 на планинско Търговище.Второ място в група Х3 на писта Велико Търново.

* Сезон 2012. Първо място в група Х4 на Рали Средна Гора.Второ място в група Х4 на Планинско Благоевград. Първо място в група Х4 и второ място в група Х и Е на Планинско Панагюрище. Първо място в група Х4 на Планинско Осогово. Първо място в група Х4 и второ място в гтупа Х И Е на Планинско Пещера. Първо място в група Х4 и второ място в група Х и Е на Планинско Българка.

* Сезон 2013. Четвърто място и рекорд на Планинско Варна 2013. Първо място и рекорд на Планинско Благоевград 2013.Първо място и рекорд на Планинско Орешец 2013. Второ място на Планинско Узана 2013.Второ място на Планинско Българка 2013. Второ място на Планинско Панагюрище 2013. Отпадане от Планинско Осогово 2013. Трето място в клас Е-Мах на Планинско Пещера 2013. Второ място и рекорд на Планинско Шипка 2013.

* На 17 – 18 Май се проведе Планинско Диамо 2014 на трасето посока с. Дeлвино, гр.Благоевград. Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8, спечели първото място в общото класиране на планинския старт в Благоевград,завършвайки с общо време от трите състезателни манша 6:06.96 мин и записа първата си победа, както в общото класиране, така и в клас НС 1. Любен Каменов подобри своя рекорд с 2.93 сек на трасето – 2:00.58 мин.

L-Kamenov

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене