Connect with us

Шоу Бизнес

Асистент води Сашка по улицата

Published

on

Сашка Васева се бори с коварно заболяване

Момче асистент помага в придвижването на Сашка Васева. Певицата от повече от година има сериозни проблеми със зрението и вече не може да ходи самостоятелно.

Младежът е плътно до любимата изпълнителка на няколко поколения българи – придържа я внимателно, казва й къде да стъпва и я ориентира в обстановката. Асистентът придружава певицата и по време на участия, тъй като Сашка не е спряла да работи въпреки здравословните си проблеми.

Момчето извежда изпълнителката на сцената и й подава микрофона, а след това Васева изпълнява хитовете си. По време на участия тя стои статична и гледа предимно в една точка, като не се отпуска да обикаля между масите.

“Зрението ми се влошава всеки следващ ден. Атрофията на зрителния нерв е нелечимо заболяване и трудно ще има спасение за мен. Но продължавам да се държа – правя го заради децата ми. Не мога да легна и да се предам, трябва да съм силна заради тях”, коментира пред “България Днес” Дупнишката Мадона. Тя е на 100% сляпа с дясното си око, а с лявото си вижда силно замъглено.

С помощта на младежа всекидневието е й доста по-лесно и голяма част от затрудненията й са отпаднали. Фолкпевицата не се притеснява, че трябва да се показва пред хората с придружител. “За нея това не е нещо срамно. Предпочита да е с асистент, отколкото само да си стои вкъщи и нищо да не прави. Това ще я депресира”, коментираха нейни близки приятели.

Макар да има проблеми, Сашка не е загубила широката си усмивка, която преди време разхубави с големи бели изкуствени зъби. Вместо да изпада в сериозни разговори за живота и здравословните си ядове, певицата предпочита да се шегува.

Васева на моменти губи надежда, че може да се излекува, като дори търси спасение в алтернативната медицина – чудодейни извори, лековити билки и какво ли още не. Наскоро призна, че има един последен шанс в лицето на много добър лекар и се надява той да й възстанови зрението. Ако се случи, публично ще му каже името и ще го похвали за голямото дело. Пожелаваме й да се възстанови напълно!/bgdnes.bg

Шоу Бизнес

Изтича крайният срок за приемане на заявления за Културния календар на Община Сандански за 2021 г.

Published

on

Община Сандански информира културните и просветните институции и организации, както и дейци в областта на културата, че изтича крайният срок за приемане на заявления за планирането на културната програма на Община Сандански за календарната 2021 г.

Писмени предложения за събития, празници, юбилейни дати и годишнини се подават в деловодството на Община Сандански в срок до 30 октомври 2020 г.

За финансиране на културни събития и инициативи, следва да бъде внесено мотивирано искане /концепция и подробен проекто-бюджет/. Заявления, получени след 30 октомври 2020 г., няма да бъдат разглеждани.

Културният календар на Община Сандански се внася за разглеждане в Общински съвет – Сандански, а финансовите средства се разпределят съобразно средствата, гласувани за култура в Бюджет 2021.

Общинска администрация – Сандански благодари на всички за усилията, които полагат за развитието на културата в нашата община! Убедени сме, че 2021 година ще бъде по-цветна и празнична и заедно, с общи усилия ще продължим да съхраняваме наследството и традициите, заедно ще развиваме у децата потребност от изкуство и култура. Така ще гарантираме тяхното бъдеще и техните успехи.

Continue Reading

ВИДЕО

Жан-Клод Ван Дам бе чут: Българските власти ще приемат кучето Рая от Норвегия

Published

on

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще приеме връщането в България от Норвегия на кученцето Рая от породата чихуахуа, съобщиха от пресцентъра на БАБХ в неделя.

Казусът придоби международна популярност след призива на екшън актьора Жан-Клод Ван Дам към българските власти да спасят тримесечното кученце. Той предупреди, че заловената в Норвегия чихуахуа ще бъде умъртвена, тъй като е с невалиден български паспорт.

Ван Дам помоли БАБХ да даде разрешение Рая да се прибере в България във видео, излъчено на живо в социалните мрежи и дори подкрепи подписка за кученцето в официалните си профили във Facebook, Twitter и Instagram. Той изрази готовност да финансира и фонд за спасението на животното. 

При пристигането на кучето в страната ще бъдат извършени допълнителни изследвания, които да удостоверят здравния му статус, след което ще бъдат предприети действия по предаването му на отзовалите се желаещи да го осиновят в София, допълват от БАБХ.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ