Кримигероят от Дъбница Тони Измамата:Навряха ми маркуч в задника!

Сергей Шопов отдавна е напълнил полицейските сводки в района наГоце Делчев и Разлог с палитра от престъпления, има няколко присъди,лежал е в панделата за фалшива валута, наркотици, кражби и други

Навряха ми маркуч в задника! Скандалната изповед направи известната разложка кримка Сергей Шопов, по прякор Тони Измамата, пред шокираните погледи на магистратите от Софийския апелативен съд.

Кримигероят от гърменското село Дъбница отдавна е напълнил полицейските сводки в района на Гоце Делчев и Разлог с палитра от престъпления, има няколко присъди, лежал е в панделата за фалшива валута, наркотици, кражби и други, като в момента отново има висящи дела за част от тези дейности.

„Аз съм си така малко по-известен“, похвали се 46-годишният Шопов пред съда. Той вдига накрак службите преди 2 години, когато е обявен за общонационално издирване с европейска заповед за арест. Оказва се, че това не е първият път, в който е издирван. Укривал се е многократно, това е личност с висока степен на обществена опасност, посочват разследващите.

Докато магистратите търсят Тони Измамата, за да се изправи пред Темида за поредните си „подвизи“, той отива на море в Гърция. Гръцките ченгета го спират с колата му в тузарския курорт Неа Перамос, разположен на брега на Егейско море, близо до Кавала. Вместо да събира тен, родният рецидивист се сдобива с белезници и започва своеобразното му турне из гръцките зандани, което продължава до това лято.

„Бил съм в затворите в Комотини, Касандра, Негрита – много затвори съм сменил. Преди два месеца излязох от гръцкия пандиз и веднага пак ме задържаха“, признава известният кримитип. Според неговата версия той отишъл в южната ни съседка, за да работи, а недобросъвестни хора му платили с фалшиви евро. На въпроса откъде е взел фалшивите пари отговаря: „Така ми ги дадоха“. Заради тези евро започват повторните му мъки с родното правосъдие.
У нас той е обвинен за прокарване в обращение на фалшиви пари и за измама. По случая работи Районната прокуратура в Разлог, а преди дни задържаният Измамата поиска да излезе на свобода.
„От 2 години и 10 месеца съм задържан, обиколих гръцките затвори, сега ме държите тук, не мога да си видя децата“, оплака се Шопов на съда. Известният кримигерой има две големи момчета – на 15 и 23 години, но по-големи проблеми му създава здравето. Тони Измамата представи документи, че е инвалид втора група, а сред доказателствата бе и медицинският му картон от казармата от 80-те години.

Колоритният обвиняем се оплака, че страда от сърце, има проблеми с дебелото черво, аритмия, менингит и др. „Сърцето ми тупка, а в следствения арест в Благоевград отказват да ме прегледат“, ожали се Сергей-Тони. Прегледали му единствено дебелото черво, но изследването, познато като колоноскопия, той приел като същинско изтезание. Затова прави признанието за маркуча пред слисаните съдии, като уважително се извинява за интимните подробности. Болежките не му помогнаха да умилостиви магистратите и те го оставиха зад решетките.

КОН ЗА 400 ЕВРО ГО ВКАРВА В АРЕСТА
С част от изкараното по време на гурбета Тони Измамата и жена му си купуват кон от наивен човек от Разложко. Шопов плаща с 8 неистински банкноти по 50 евро, а след сделката измаменият стопанин подава сигнал в полицията, става ясно от новото обвинение срещу известния бандит от Дъбница. Затова той сега ще отговаря, че въвел в заблуждение собственика на животното и че пуснал в обращение фалшивите евро.

Аделина Георгиева

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене