Кой да вярва че до тук ще се стигне? Вили Цветкова още си е на работа? Верхад Ислямов се целуна с Башев? ДПС отново е големия победител!

До къде докара, фактът, че съкратиха съпругата на пишман лидера на ППГЕРБ – Верхад Ислямов? Бесен и задгърбил партийните принципи, ту скритата – ту явната коалиция с ДПС и кметът Минка Капитанова, все още действащият лидер на партията на Бойко Борисов, направи такава услуга на изолирания екс депутат и кмет Ахмед Башев, че ако Башев се върне на кметския стол, на деня трябва да върне Ислямова на работа и да назначи Верхад ислямов за заместник кмет. Толкова е прозрачно че на нас от Топ Преса, ни замириса на добре режисирана програма.

Миналата седмица за да доразпали личната си война, маскирана кат ополитическа с кметът Капитанова, лидерът на ПП ГЕРБ -Гърмен, Верхад Ислявом, орева юрталъка, по платени медии и сайтове, че сваля политическото си доверие от кмета на Гърмен и оттегля завестник кметът на ПП ГЕРБ – Вили Цветкова. Дбати, циркове, популизъм но без действия. След това се плъзнаха слухове, че Цветкова е уволннена но проверка днес в община Гърмен от наш репортер установи че заместник кметицата все още си е на работа. „Имам намерение да напусна. Няма как ще трябва да се дсъобразя с решението на партията…“ заявила уклончиво тя, пред наш репортер и отказала да коментира има ли напрежение между нея и кметът Капитанова.

От друга страна сякаш от отвъдното отново в публичното пространство се появи духът Ахмед Башев, който умело и професионално използва момента за да удари и двете враждуващи страни: Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова. ГЕРБ и ДПС са истински опоненти, те не са врагове“. Това заяви пред БНР бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев и разпали още напрежението с тази изцепка но и показа, че обидения Ислямов му е направил голяма услуга и е на път да го върне в играта за местния вот догодина.

Каква е равносметката: големията губещ от този сканадл е ПП ГЕРБ – Гърмен, след като за пореден път си затваря очите за поредният безумен и гебущ ход на лидера Ислямов. Избирателите на Ислямов са обезверени – до онзи ден ги натискаше да гласуват за Капитанова, сега плюе кметицата пред тях… Как да му имат доверие от тук нататък? Башев видя „ковет“ да се върне на бял кон и сега ще работи партията му ДПС да го издигне. И какво означава това – че от целия скандал пария ДПС печели най – големият дивидент. Вижда се че тя единствено мисли за своите избиратели и защитава интересите им. Капитанова влезе в ДПС и спря да „услугва“ на лакеите от ГЕРБ и другите партии. В ДПС има истинска партийна дисциплина и добра политическа школа – вижда се. Това на практика показва че следващият победител на изборите в Гърмен ще е партия ДПС. Въпросът е кого ще издигне тя? А колкото до аргументите на Исбямов че Капитанова е преминала в ДПС, тя го направи още преди няколко месеца официално и преди година неофициално и всъщност никога не е била изключвана от партия ДПС. С две думи – аргумента не струва и е лъжлив!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене