Елена Бухова: Държавата трябва да лекува децата безплатно

Съвсем случайно попадам на магазинче за цветя в търсене на хубав букет за първият учебен ден на сина ми. Заради ремонта в центъра будката, която беше в близост до боулинга е преместена на входа на хотел „Ален Мак“. Харесахме си букет и защото продавачката ми се стори с доста философско мислене я помолих да каже няколко думи за цветята и за професията и като цяло.

Представи се на нашите читатели…

– Казвам се Елена Бухова  и сам от Благоевград.

От колко години се занимаваш с цветя?

– Може би, повече от 22-23 години.

Ти си май повече години на пазара, от тези на булеварда, които продават цветя.

– Горе долу по едно и също време сме започнали.

Помниш ли началото, как започна?

– Ами след като ме съкратиха от завода /аз съм икономист по професия/ търсих работа тук там. Неможах да намеря. Накрая реших сама да направя нещо. Говорим за 1992 г. Времето на приватизация и унищожаване на всичко. От един път изчезнаха от завода 500 човека при първото съкращение.

Има една такава приказка, че за цветарите дни като14 февруари, 8 март, 15 септември са  – „Ден година храни“. Това което ми прави впечатление е, че цените са си едни и същи. Докато при други цветари не е така. За празниците цените се завишават в пъти.

– По принцип аз не променям цени. Държа на тези, които са ежедневни. Само ако търговците са вдигнали двойно. Тогава и аз вдигам малко. Просто така се налага. По принцип вече няма „Ден година храни“ или поне при мен е така. Аз съм малко павилионче. Може на други места да има „Ден година храни“, но при мен не.

Какви са ти наблюденията за българският мъж. Има ли го това кавалерското, да се облекат хубаво за среща и да минат да купят цвете за дамата?

– Да. Има го за радост. Присъствието на университетите дадоха тласък на това кавалерство. Мъжете, които искат да са истински кавалери го правят. Не  са                           много но ги има.

Тук трябва да споменем за читателите, че купуването на цветя не трябва да става само по празници. Млади момчета идват ли?

– Да, Идват… но не толкова често…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене